Mercur retrograd, BENEFICII pentru sănătate. 5 lucruri pe care ar trebui să le faci în această perioadă

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Josh Rangel
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Josh Rangel

Ce este Mercur retrograd și cum poate juca un rol important în sănătatea ta?

Acesta este al treilea și ultimul Mercur retrograd din 2021. (Anul viitor vor fi patru.) Aceasta a început pe 27 septembrie și va dura până pe 18 octombrie, iar perioada în care Mercur este în retrogradare a devenit un moment popular, sau un "eveniment", pe care să dai vina de anumite lucruri (gândește-te: comunicări neclare cu prietenii sau colegii de muncă, despărțiri, zboruri întârziate sau doar lucruri care par puțin neobișnuite).

Dar, astrologul Valerie Mesa aduce o nouă perspectivă surprinzătoare. Se pare că atunci când Mercur retrogradează, are potențialul de a fi destul de pozitiv. După cum a explicat Mesa,  depinde de modul în  care privești lucrurile.


Ce este Mercur retrograd


Mercur retrograd este, de fapt, o iluzie. De pe Pământ, Mercur pare să se deplaseze înapoi - chiar dacă nu este așa. Este la fel ca atunci când conduci pe autostradă și te deplasezi într-un ritm mai rapid decât mașina de pe banda vecină: în comparație cu tine, pare că se mișcă înapoi (chiar dacă nu este așa). În cazul lui Mercur și al Pământului, pare că Mercur se mișcă înapoi, deoarece cele două planete se deplasează cu viteze diferite, iar noi suntem poziționați într-un mod care face ca acest lucru să se observe. Această iluzie și plasarea lui Mercur în univers este adesea văzută ca o perioadă de neliniște sau de schimbare în comunitatea astrologică.

"Deoarece Mercur este planeta comunicării și software-ul nostru uman, este modul în care adunăm informații și transmitem mesaje. Mercur afectează modul în care percepem informația și, prin urmare, atunci când Mercur retrogradează, aceasta încetinește", explică Mesa pentru MindBodyGreen. Altfel spus, atunci când planetei comunicării îi ia ceva mai mult timp să se deplaseze, se reflectă și asupra realității noastre actuale. 

În ultimii câțiva ani, în mare parte datorită social media, această iluzie planetară obișnuită a devenit un subiect majoritar și a devenit un fel de țap ispășitor popular - și oarecum comic - și un eveniment care este acuzat atunci când lucrurile nu merg bine. De fapt, chiar și atunci când Mercur nu este retrograd, nu este neobișnuit ca oamenii să întrebe în glumă dacă Mercur este de fapt retrograd atunci când se întâmplă evenimente neașteptate sau se încurcă firele de comunicare. În timp ce toate acestea pot părea puțin cam deplasate, Mercur retrograd este unic prin faptul că este un element al astrologiei pe care îl veți găsi chiar și oameni cu vederi științifice care îl iau în considerare sau îl marchează în calendar.

Ce să faci - și ce să nu faci - în timpul lui Mercur retrograd

În primul rând, ce nu ar trebui să faci în timpul lui Mercur retrograd. Ceea ce poate ai auzit este adevărat: astrologii îți vor spune să nu semnezi niciun contract, să verifici de două sau trei ori detaliile de călătorie înainte de a ieși pe ușă și să nu începi nimic nou pe care nu l-ai avut în vedere înainte. Cu toate acestea, Mesa sugerează că acesta este, de asemenea, un moment excelent pentru a face un pas înapoi și a reflecta. "Este posibil să existe unele defecțiuni sau unele erori de comunicare", spune ea. "Dar, în general, acesta este un moment excelent pentru a vedea lucrurile dintr-un context sau perspectivă diferită".

 

Deci, ce ar trebui să faci? "Orice începe cu "re"", spune Mesa. Reflectați, reevaluați, revizuiți. 

"Acesta este un moment excelent pentru a finaliza o sarcină plictisitoare la care nu ai timp să lucrezi de obicei", adaugă Mesa. Întoarceți-vă la ceva care este în așteptare sau neterminat, sau faceți un inventar al lucrurilor, cum ar fi aspectele legate de sănătate și obiceiurile pe care le-ați pus pe tapet.

5 lucruri pe care să le faci pentru sănătatea ta în timpul retrogradării lui Mercur

 

Faceți o autoverificare

Cum vă simțiți din punct de vedere fizic, mental și emoțional? 
Una dintre temele principale ale lui Mercur retrograd este reflecția, așa că verificarea cu tine însuți ar trebui să fie în capul listei. Rețineți, de asemenea, că este o perioadă în care lucrurile sunt mai lente, așa că folosiți această pauză pentru a privi în interior. 


Meditați sau țineți un jurnal

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți când vine vorba de a vă verifica cu voi înșivă, meditația sau jurnalul pot fi utile pentru a începe acest proces. Chiar dacă nu este ceva ce ai vrut să încerci, a face acest lucru încurajează reflecția. Meditația are, de asemenea, unele beneficii pentru sănătate foarte impresionante.


Nu începeți nimic nou

Uneori trebuie să faci ceva nou. Dar dacă poți amâna până când Mercur iese din retrogradare, aceasta este cea mai bună cale de urmat. De exemplu, nu începeți o nouă dietă, nu vă înscrieți la o nouă sală de sport sau nu vă îmbarcați într-o rutină de wellness complet nouă. Mercur retrograd este mai mult despre o repornire a software-ului, nu despre un nou început!


Revedeți o rutină de antrenament sau o dietă veche

Deși nu doriți să vă îmbarcați în ceva nou, acesta poate fi un moment excelent pentru a revedea o rutină veche de antrenament pe care ați abandonat-o. Sau reveniți la o dietă mai sănătoasă pe care nu o mai urmați.


Tema lui Mercur retrograd, potrivit Mesa, este tot ceea ce începe cu "re" - iar în acest caz este "revizuire". De exemplu, dacă la începutul acestui an mâncai mai multe alimente integrale, încearcă să reîncepi dieta mediteraneană. Sau dacă vă plăcea să vă plimbați în aer liber la începutul pandemiei, dar de atunci ați încetat rutina zilnică, încercați să reluați acest plan de mers pe jos pentru pierderea în greutate.

S-ar putea să observați ușoare schimbări de sănătate

În mod anecdotic, Mesa a menționat câteva exemple axate pe sănătate pe care ea și alții din domeniul ei de activitate le-au văzut apărând de nenumărate ori. De exemplu, ciclul menstrual ar putea începe mai târziu, sau să vă surprindă cu o vizită timpurie. S-ar putea să vă treziți că sunteți mai uitucă decât de obicei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel