Medicul Vlad Ciurea, motivul pentru care nu este bine să mâncăm mult la prânz. Câte feluri trebuie să avem pe masă

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit motivul pentru care nu este bine să mâncăm mult la prânz. 

Alegerea alimentelor potrivite pentru prânz poate varia în funcție de preferințele personale, nevoile nutriționale și stilul de viață. În general, este recomandat să incluzi în fiecare masă o combinație echilibrată de proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale. Cu toate astea, medicul Vlad Ciurea susține că nu este bine să mâncăm mult la masa de prânz. 

Medicul Vlad Ciurea, motivul pentru care nu este bine să mâncăm mult la prânz

Celebrul medic a precizat că trebuie să mâncăm foarte puțin, deoarece, în momentul în care mâncăm mult, sângele se duce în burtă, nu în creier. 

"Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier" a motivat sfatul său celebrul medic Vladimir Ciurea, în cadrul unui interviu. 

Ce să nu mănânci înainte de culcare

Vlad Ciurea a declarat în cadrul emisiunii iThink, moderată de Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN, care sunt alimentele pe care nu este bine să le consumi înainte de a te pune la somn. 

”Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani!”, atrage atenția Dr Vlad Ciurea.

Alimentele sugerate pentru a evita în apropierea orei de culcare includ:

Alimente picante

Alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi alimentele prăjite, produsele lactate grase și cărnurile grase,

Alimentele acide, cum ar fi roșiile și citricele,

Alimentele și băuturile care conțin cafeină, inclusiv ciocolata, cafeaua și ceaiul,

Alcool.

Leguma pe care este bine să o consumi măcar o dată pe săptămână

„Îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. 

Dovadă că, dacă de 5.000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit consumă usturoi. Care este motivul pentru care îl consumă? Vă dau un exemplu… Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic în a-și îmbunătăți starea genetică. Așa că, spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduc un usturoi din Spania care nu miroase atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți! Mult mai bun și mai sănătos”, a declarat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink, moderată de Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Citește și: Semnele care îți arată că partenerul și-a pierdut interesul pentru relație. Lidia Fecioru: „Asta înseamnă cu nu îți pasă de celălalt”

Cristina Șișcanu, cu ochii în lacrimi, după moartea tatălui său: „Nu pot să fac față durerii”. Care sunt problemele de sănătate ce i-au adus sfârșitul



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel