Boala lui Carmen Brumă. De ce s-a operat. Factorii de risc pentru această maladie

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă are varice și, din această cauză, s-a operat.

În acest context, ea a venit cu câteva sfaturi pentru persoanele care au varice.

 

„De cand am spus public ca am varice si m-am operat am realizat cat de multe persoane sunt in aceeasi situatie”, a zis Carmen Brumă care a continuat cu câteva obiceiuri sănătoase: „Mananca alimente bogate in vit C , hesperidina si diosmina, doua  flavonoide adica substante vegetale cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii care pot reduce permeabilitatea capilarelor. Gasiti hesperidina si diosmina in special in citrice dar si leguminoase. Venelor le place miscarea asa ca evita sedentarismul, kilogramele in plus pentru ca adauga presiune pe venele tale si renunta la fumat deoarece reduce fluxul sanguin și poate deteriora pereții vaselor de sânge, ceea ce crește riscul de varice”.

 

VEZI ȘI: Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?:

https://www.spectacola.ro/toata-lumea-il-stie-pe-mircea-badea-dar-stiati-cine-este-si-cu-ce-se-ocupa-sora-lui_38435.html

 

 

Boala varicoasă sau varicele este o afecțiune caracterizată de vene dilatate, mărite de volum, proeminente la nivelul picioarelor, care afectează sistemul venos subcutanat (cum ar fi venele safene). Afecțiunea este mai comună în rândul femeilor. Varicele nu sunt doar o problemă de ordin estetic. Venele umflate la picioare sunt considerate un semn clinic de insuficiență venoasă cronică și se pot asocia cu o serie de complicații serioase, motiv pentru care tratarea lor este esențială.

Varicele sunt diferite de venele în pânză de păianjen (telangiectazii sau venectazii), care au aspectul unor vene sparte pe picioare. Spre deosebire de varice, acestea afectează vasele de sânge mici de la suprafața pielii, cum ar fi arteriolele, capilarele și venulele. Venele în pânză de păianjen sunt foarte subțiri și au o culoare roșie sau albastră. De obicei, acestea nu sunt un motiv de îngrijorare, deoarece nu provoacă durere, nu ies în relief la suprafața pielii și nu produc complicații. Totuși, ele sunt uneori considerate un semn incipient de insuficiență venoasă cronică, informează SANADOR.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel