Maurice Munteanu desființează influencerii de pe Instagram: ”Nu putem vorbi de modele sau de repere”

Data publicării:
Sursa foto: Maurice Munteanu, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Maurice Munteanu, Instagram

Maurice Munteanu vorbește despre efectele negative pe care social media le are asupra oamenilor.

Maurice Munteanu a fost invitat în cadrul emisiunii online de pe Youtube WOWnews, unde a vorbit despre influența pe  care o are astăzi social media asupra oamenilor. Criticul de modă susține că în mediul online s-a creat o uniformizare, care este urmată de toată lumea, în ziua de astăzi toți oamenii trăind după aceleași tipare. 

"S-a degradat foarte mult aceasta imagine, s-a uniformizat foarte mult aceasta imagine, este păcat. Mi se pare fascinant, dar și trist și previzibil să constat această uniformizare din punct de vedere estetic, chestie care mi se pare profund obositoare. E suficient să se constate că se poartă tennis bracelet și toată lumea să poarte. Mie asta mi se pare uniformizare, nu poate duce la ceva din care să se obțină o coerență stilistică sau o semnătură personală. Nu mi-a plăcut niciodată să semăn cu toată lumea. Mi se întâmplă și mie să mă produse recognoscibile, dar am încercat să țin cont de poveste și de emoție, pentru că respectul pentru obiect asta ar trebui să aibă la bază., a comentat Maurice Munteanu Bravo, ai stil! în cadrul emisiunii wownews.

”Se promovează același tip de informație”

Mai mult, juratul ”Bravo, ai stil!” compara situația actuală cu cea de după Revoluția, când oamenii erau foarte ușor de influențat, iar reclama avea un impact foarte mare. Acest lucru nu poate avea urmări pozitive, susține el.

„Această uniformizare nu cred că duce la ceva pozitiv. Aici joacă un rol importat și social media, care, din punctul meu de vedere va avea o cădere liberă monumentală, fantastică, în următorii ani. Are la bază același principiu pe care îl avea reclama în perioada anilor 90, imediat după Revoluție. Cam la fel s-a ajuns acum, sigur cu excepțiile de rigoare. Se promovează același tip de informație, același tip de imagine, același gen de fotografie, același tip de feminitate, același gen de scriitură, mă rog, scriitura e mult spus la o înșiruire de câteva cuvinte. Nu se poate naște ceva pozitiv, nu putem vorbi de modele sau de repere, pentru că într-o societate, cele mai importante sunt reperele, absența reperelor vine la pachet cu multe minusuri, lipsuri, e suficient să ne uităm la ce se întâmplă azi, de asta spun că social media a implementat și chestii pozitive, însă vine la pachet cu o foarte mare gaură neagră.”, a continuat juratul Bravo, ai stil!

Ce reprezintă stilul din punctul de vedere al lui Maurice Munteanu

Chiar dacă Maurice Munteanu spune că stilul trebuie să fie ceva subiectiv, acesta mărturisește că trebuie să porți hainele cu asumare, indiferent dacă ai făcut alegerea corectă sau nu stilistică.

„Stilul e o chestiune destul de interpretabilă, fluidă, deși nu ar trebui neapărat să fie așa. Indiferent de ce alegi să porți sau de ce alegi să fii trebuie să o faci asumat. La „Bravo, ai stil!” acest cuvânt a fost folosit în exces și a fost folosit de foarte multe  concurente, pentru că fie nu stăpâneau prea bine termenul, fie încercau să se strecoare. Când vine vorba de imagine asta e cel mai important.”, a mai declarat acesta.

Dorian Popa a ajuns din nou pe perfuzii. Cu ce probleme de sănătate se confruntă artistul: "După numeroasele concerte..."

Tania Budi, DIETA unei siluete de invidiat: ”Am eliminat...” Corp de adolescentă la 54 de ani



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel