Marius Manole revine după 25 de ani pe o scenă din oraşul natal, în comedia ''Prenumele''

Data publicării:
Marius Manole, foto Instagram
Descriere foto: Marius Manole, foto Instagram

Luna mai va debuta pentru artiştii Ateneului Naţional din Iaşi cu premiera spectacolului de teatru "Prenumele", după comedia franceză "Le Prenom", ai căror autori sunt Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patelliere, iar rolul principal va fi jucat de Marius Manole, care revine astfel după 25 de ani pe o scenă teatrală din Iaşi.

Vincent Larchet, personajul principal al spectacolului "Prenumele", este interpretat de Marius Manole, regia îi aparţine lui Radu Ghilaş, Olga Gonobolina şi Cătălin Târziu îşi pun semnătura pe decoruri, iar costumele sunt semnate de Alina Dincă-Puşcaşu.

"Piesa, care va avea premiera pe 1 şi 2 mai, este o comedie, dar nu comedia la care râdem în hohote pentru că e foarte subtilă şi are un text poate un pic mai deştept decât ar trebui să fie o comedie la care se râde în hohote. Atinge chiar, dacă puteţi crede, o bulevardieră poate atinge nişte subiecte sociale, conţine o mică critică politică. Rolul îmi place foarte, foarte tare. E un fel de păpuşar care îi intrigă pe toţi. E un fel de om care iscă scandal, după care se retrage în spate şi se amuză cum se ceartă oamenii între ei. E un om bun, un băiat bun, dar foarte, foarte bun. Jocul egoistului. Cumva mi se şi potriveşte. Acolo este şi o replică 'tu ai face orice pentru a fi în centrul atenţiei'. Aşa că ori Radu m-a intuit, ori a vrut să îmi dea o lecţie de viaţă, ori altceva, dar m-a pus exact în rolul în care sunt eu", a declarat actorul Marius Manole, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, actorul Marius Manole a mărturisit că revine pe o scenă din Iaşi după 25 de ani şi că se aşteaptă ca în sala de spectacol să se afle şi părinţii săi.

Regizorul spectacolului, Radu Ghilaş, a declarat jurnaliştilor că această piesă de teatru are premisele unui mare succes.

"Este o comedie de situaţie scrisă de doi autori francezi. Prima dată a fost pusă în scenă în 2010. Au fost făcute ecranizări, a obţinut mai multe premii Cesar, mai multe premii Moliere. În spectacolul de la Iaşi rolul principal este interpretat de bunul meu prieten, Marius Manole. Acum 26 de ani jucam împreună într-un spectacol, iar acum îl găsesc pe Marius la fel de proaspăt, la fel de entuziasmat, numai că rolurile s-au schimbat: eu sunt regizorul, el este actorul. Constat încă o dată că este un excelent partener de scenă şi un actor formidabil şi carismatic. Mă bucur că a lucrat cu echipa Ateneului din Iaşi", a declarat regizorul Radu Ghilaş.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, directorul Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreotesei, a declarat că spectacolul "Prenumele" se va juca pe scena "Sălii Marii Unii" (fostul Cinematograf Victoria) cu casa închisă.

Potrivit acestuia, deoarece cele 800 de bilete disponibile pentru spectacolul din data de 1 mai au fost vândute imediat, a fost luată decizia organizării unui nou spectacol în data de 2 mai, însă şi pentru această reprezentaţie în cursul dimineţii de vineri mai erau disponibile doar câteva zeci de bilete, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel