Marius Bodochi, Maia Morgenstern și alți actori de renume, pe aceeași scenă cu Carla’s Dreams: „Scene din Viața lui Constantin cel Mare”

Mai mulți artiști au sărbătorit, pe 21 și 22 mai, Zilele orașului Constanța, printr-un spectacol unic la nivel național: „Scene din Viața lui Constantin cel Mare”.

În fiecare an, constănțenii celebrează în data de 21 mai, de Sfinții Constantin și Elena și Ziua Orașului.
Marii artiști au sărbătorit, pe 21 și 22 mai, Ziua Constanței, printr-un spectacol unic la nivel național: „Scene din Viața lui Constantin cel Mare”.
Spectacolul este un omagiu adus întemeietorilor orașului Constanța, un dar al discipolilor și iubitorilor Thaliei către Cetate, la ceas aniversar. În distribuția piesei regăsim și nume mari din lumea teatrului românesc, printre care: Marius Bodochi, Maia Morgenstern, Liliana Hodorogea, Mircea Rusu, Radu Niculescu, Tomi Cristin, Silviu Mircescu, Catinca Hanțiu, potrivit Observator Constanța. 


 De asemenea,  constănțenii s-au putut bucura și de un concert Carla’s Dreams.


 „Constanța, așa cum nu a mai fost văzută niciodată.

În zilele acestea, în care sărbătorim zilele orașului, Constanța găzduiește o serie de evenimente încărcate de istorie și de emoție. Spectacolul de teatru “Scene din viața lui Constantin cel Mare”, o emoționantă poveste despre virtuțile și viața legendară a lui Constantin cel Mare, despre creștinism și despre credință, despre dezvoltare și umanitate, semnată de Cristina Tamaș, a adus împreună mii de constănțeni, vineri și sâmbătă seara, în zona sitului arheologic de lângă Arhiepiscopia Tomisului. Spectacolul de teatru a fost organizat de Primăria Constanța.


Zilele acestea ne-au reamintit setea extraordinară a constănțenilor pentru cultură, pentru istorie, pentru tradiție. O sete de cunoaștere, atât de emoționantă, care ne obligă și ne responsabilizează pe toți - de la societate civilă, mediu privat, insituții publice - să ne implicăm și să sprijinim dezvoltarea comunității noastre. 

Să vezi peste 1.000 de oameni, doar într-o seară, la o piesă de teatru, peste 12.000 de constănțeni  în Piata Ovidiu, la evenimente cultural-artistice, de Zilele Constanței, dar și mii de alți oameni la un concert de muzică clasică, la activități educaționale, sportive, este incredibil de frumos, și de important pentru a conștientiza cu toții că avem obligația să multiplicăm aceste acțiuni. Iar obligația aceasta este și față de noi, dar mai ales față de generațiile care vor urma”, au transmis organizatorii evenimentului, pe rețelele de socializareGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 23 mai 2022, 12:44 | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience