Marinela Țepuș, nemulțumită de propunerile de buget alocate teatrelor bucureștene: „Prostituarea instituțiilor de spectacole continuă cu succes!”

Data publicării:
Sursa foto: Marinela Țepuș, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Marinela Țepuș, Facebook

Marinela Țepuș și-a exprimat părerea cu privire la propunerile de buget alocate pentru activitățile culturale.

Marinela Țepuș, critic de teatru, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la propunerile de buget alocate pentru anumite activități culturale din țara noastră. Există mai multe centre pe listă cu sume uriașe, după cum scoate chiar aceasta în evidență, în timp ce se pare că s-a uitat de teatrele bucureștene, care, în opinia sa, au primit o bugetare extrem de mică, față de restul instituțiilor.  

„Completare: pentru aceste STRĂZI DESCHISE (ELECTORAL), Centrele organizatoare au următoarele propuneri de buget (doar pentru "activități cultural-electorale"):
PROEDUS: 33.943.000 de lei;
ARCUB: 22.926.000 lei;
CREART: 18.134.000 de lei
Asta în vreme ce toate cele 14 teatre bucureștene din subordinea CGMB și Primăria Municipiului Bucureşti au, laolaltă, pentru programe și proiecte culturale circa 27.600.000 de lei (conf. Proiectului de Buget postat pe site-ul PMB)
Deh, AN ELECTORAL!”, a scris pe pagina personală de Faceebok Marinela Țepus.

Te-ar putea interesa și: Motivul uimitor pentru care Lia Bugnar nu se uită niciodată la „Clanul”: „Nu văd ce am scris. Mi-e frică, nu pot”

„Prostituarea instituțiilor de spectacole continuă cu succes!”

Singurul proiect care merită, într-adevăr, atenția tuturor și care aduce un plus românilor este organizarea „Străzilor Deschise”, consideră Marinela Țepus. Acest eveniment își propune să creeze mai multe spații pietonale în locuri cheie ale orașului, unde nu doar că oamenii vor putea circula fără restricții, dar se vor putea desfășura și diferite evenimente educaționale, artistice și culturale. 

„Prostituarea instituțiilor de spectacole continuă cu succes! 
În acest an începe cu trei luni mai devreme (să apuce să se bucure "sectoarele" înainte de  Alegerile locale)!
"STRĂZI DESCHISE" este, cu adevărat, o invenție a echipei actuale PMB, inspirată din Festivalul Estival "Bucureștii lui Caragiale" (care avea loc, în condiții decente, pe scenele unor grădini de vară, în lunile iulie, august, până în a doua jumătate a lunii septembrie, când teatrele erau în concediu). 
STRĂZI DESCHISE, după cum ne spune și numele, are loc pe străzi, fără amenajări speciale, fără minime dotări tehnice, fără cabine pentru actori. 
Trăind pe vremea CÂNTĂRII ROMÂNIEI, spun, în cunoștință de cauză, că STRĂZI DESCHISE este cu mult mai penibil decât CÂNTAREA ROMÂNIEI,  organizat fiind cu o totală lipsă de respect atât pentru artiști, cât și pentru spectatori!”, a continuat criticul de film.

VEZI și: Mama lui Mircea Badea, „pusă” față în față cu un elev care stă toată ziua pe Tik Tok. Ce i-ar fi zis



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel