Marina Almășan îi dă replica lui Leonard Miron. SCANDALUL prezentatorilor TVR: „Măi, frustrat mic ce ești! Aberațiile pe care le-ai emis te descalifică total”

Data actualizării: | Data publicării:
Leonard Miron și Marina Almășan, sursa facebook
Descriere foto: Leonard Miron și Marina Almășan, sursa facebook

Marina Almășan iese la atac după ce Leonard Miron, fostul său coleg de televiziune, a făcut mai multe declarații controversate la adresa ei. Fostul prezentator a acuzat-o pe Marina Almășan că ar fi  divorțat și s-ar fi recăsătorit cu persoane sus puse, care ar fi putut să o ajute în carieră. 

Leonard Miron, în vârstă de 51 de ani, fost realizator TVR a făcut dezvăluiri surprinzătoare cu privire la interesele şi relaţiile angajaţilor TVR. Recent, acesta a acuzat-o pe Marina Almăşan că a ales întotdeauna să se căsătorească doar cu cei care "au avut influenţă în TVR".

„Eu cu Marina ne ştim din 1990, de la ‘Veniţi cu noi pe programul 2’. Uitându-te la istoria ei în TVR, păi, scuză-mă, dar mariajul ei cu TVR este mai interesant decât mariajul Adrianei Bahmuţeanu cu Prigoană. Ea a divorţat şi s-a recăsătorit cu oricine a avut influenţă, a fost puternic, cu o viteză surprinzătoare. Eu o admir pe Marina pentru că are  puterea asta, ‘flexibilitatea’ asta. Reacţia mea a fost o reacţie, băi, din tot ăia care sunt jurnalişti şi au coloana vertebrală pe cât au talent, tocmai ea s-a trezit? Marina are un talent fantastic, miroase oportunitatea“, a spus Leonard Miron pentru fanatik.ro. 

Replica Marinei Almășan

 

La rândul ei, Marina Almășan a făcut o serie de declarații despre Leonard Miron și chiar a scris un editorial despre acesta. 


Cel care a emis acele mizerii este o persoană destul de discutabilă. Eu fac parte din categoria oamenilor care știu să separe valoarea profesională a individului de caracterul său. Drept care, chiar dacă m-a dezamăgit în repetate rânduri, ca om (și nu mă refer la relația cu mine, ci la tot parcursul său, în timp), nu-i voi nega niciodată calitățile. E adevărat, mi s-a părut de netolerat situația la care m-am și referit, de altfel, în editorialul meu – când lui Miron i s-a tolerat (nu mă întrebați cum și de ce) să lucreze ca stewardesa și să ia bani de la TVR . Atunci, cred, a fost singura dată când m-am revoltat public. În rest, fiecare cu viața lui, cu iubirile lui, cu profesia și speranțele personale', a spus Marina  Almășan penttru Fanatik.

Leonard Miron o atacă pe Andreea Marin: „Emisiunea ei este un fel de promovare a prietenilor şi oamenilor care o ajută în viaţa personală”

 


Mai mult, Prezentatoarea TVR a scris un întreg editorial despre cel care i-a adus toate acele acuze și cu care spune că are un război mai vechi, de pe vremea în care Leonard Miron încă mai figura ca angajat al Televiziunii Române. 

Editorialul dedicat lui Leonard Miron este intitulat Scrisoare deschisă lui Leonard Miron (a se citi, de preferat, în compania soțului Miguel).


Cu surprindere ți-am citit declarațiile  vomitate intr-o publicație din Romania.  Sunt absolut sigură că , dacă soțul  tău – care pare a fi un bărbat inteligent și rafinat – ar ști cu ce te ocupi, te-ar povățui de bine. Ți-ar spune, cred :  “dacă tăceai, filozof rămâneai”.
Sunt, din câte știu, primul realizator care, alături de regizorul Luminița Dumitrescu,  te-a băgat în seamă, la începutul anilor ‘90, dându-ți ocazia să-ți începi cariera de prezentator . Dar sunt obisnuită cu genul acesta de oameni, capabili să tragă scaunul până și de sub picioarele celor care i-au  ajutat cândva. 

Ți-am constatat , în ultima vreme, dorința disperată de a fi băgat în seamă cu orice preț și  de a fi reprimit în TVR, institutie pe care ai trădat-o în repetate rânduri și pe care, de la mantinelă, o critici cu orice ocazie. Și…cum poți mai bine ieși din anonimat, decât agățându-te de niște nume care – bune sau rele, cum or fi ele – au făcut istorie în TVR și…'încă mai vând'. Așa, desuete cum sunt ele. Ca remorcă a lor, îți regăsești  și tu , poate, locul pierdut  în conștiința publicului din România, pe care – chiar dacă nu vrei s-o recunoști –  l-ai abandonat, căutând locuri mai calde, sub soare. 

 


Iar aberațiile pe care le-ai emis, de data aceasta nu doar pe blogul tău, ca de obicei, ci și public, te descalifică total. Vorbești, bunăoara, de mariajele mele pline de interes,  cu oameni influenți care mi-ar fi netezit cariera și… mă bagi în ceață (oricum, nu m-aș fi așteptat chiar la tine să ataci problema căsniciilor mele).  De fapt, ca să fiu sinceră,  nu înțeleg nici măcar la ce mariaje te referi : la cele reale – adică la inginerul și mai apoi la folkistul care mi-au stat alături și  care numai persoane influente nu erau în materie de TVR,  sau la mariaje metaforice, ale căror semnificații numai de tine văzute , mie îmi scapă?


Oare nu crezi că, dacă aș corespunde descrierii tale ( hienă oportunistă) cel de al patrulea deceniu în  TVR m-ar fi găsit, poate, la butoane' și nu la munca de jos'? Nu este prima oară când pizma și dezinformarea îi fac pe oameni să vorbească bazaconii, insă de la tine aveam alte așteptări. Mă acuzi , apoi, că îmi atac adversarii abia acum, când simt mirosul de sânge'  – în mod meschin, deci. Dacă ai fi trăit mai mult în  Romania, unde-ți era locul, sau dacă macar ți-ai  fi triat sursele de informwrr, poate că ai fi aflat că atitudinea belicoasă pe care ai remarcat-o la mine, datează de ani buni și nu e generată nicidecum de proaspătul miros de sânge' ce se simte la orizont.  De altfel, Google îți poate vorbi despre asta cu lux de amănunte și cu mai multă responsabilitate decât sursele' tale de doi bani.

 

În lipsă de argumente ale atacului tău, încă inexplicabil pentru mine, ai mai găsit ceva . Te citez : Fără răutate, îmi asum tot sandalul (aha, deci iți cam dai seama că ai făcut-o de oaie! n.a.) dar uită-te şi la Marina şi la Andreea, au fost geniale: Surprize, surprize şi Ceaiul de la ora 5. Tot ceea ce a urmat a fost aceeaşi Marie, cu altă pălărie'. ….Leo, zău așa? Te iei de Andreea, măi frustrat mic ce ești, de vedeta pe care, o sută de ani de n-o mai vede publicul, tot știe de unde s-o ia? Te iei de mine, spunând  că fac mereu același lucru? Mă dezamăgești din nou,   Leo. Tu …te-ai uitat macar odată la Ceaiul de la ora 5'?!?  Dar la emisiunile mele de mai apoi : sociale, medicale, muzicale, la documentarele de travel, plus la atâtea alte formate, gandite de mine, fără să pun instituția să mi le achiziționeze pe bani grei din afară? Chiar seamănă un documentar despre Coreea cu o emisiune despre tenorul Ludovic Spiess? Poate în mintea ta de stewardesă…

 Tu măcar ai știut să numești o emisiune de-a mea. Sau de-a Andreei. Cu tot respectul, am facut un exercițiu de memorie  si , în afara celei pe care, spuneam, ți-am oferit-o candva spre prezentare, nu știu niciuna care să fie  legată de numele tău. Repet, nu urmăresc nicidecum să-ți minimalizez nici inteligența și nici talentul, însă mă poticnesc serios, atunci când vine vorba de caracter. CA-RAC-TER. Învață acest cuvant, Leonard! Degeaba ești poliglot, dacă îți lipsesc din vocabular cuvintele esențiale în viață. Dar probabil că asta e regula : vedem paiul din ochii celorlalți, nu si bârna din propriul ochi. 


Oricat de disperat n-ai fi, dragă Leo,  să revii în locul în care ți-a fost bine la un moment dat, nu trebuie s-o faci abdicând de la regulile  adevărului și ale jocului cinstit, nici de la cele ale bunuli simț și nici de la respectul datorat celor care, vrei nu vrei, trebuie să recunoști că ti-au dat clasă. Chiar și numai din punct de vedere al longevității și loialității. 


P.S. Între timp colegii mi-au reamintit si de unde ți se trage această simpatie'  față de mine: mai ții minte când , angajat fiind la TVR, ți-ai ridicat, ani în șir, leafa de la instituția publică, tu nevenind nicio zi la serviciu, blocand un post, și  lucrând, de fapt, cu normă intreagă,  la nu mai știu ce companie aeriana?!? Ei, probabil că nici acum nu-mi poți ierta revolta mea  de atunci. Ce-ar fi se autosesizeze niște instituții ale Statului, acum, după atâtia ani?!? Dar tu ai de unde să dai banii înapoi, căci am vazut că ai blazon! 

Spre deosebire de tine, Leonard, mie,  de TVR, chiar îmi pasă. Și i-am rămas loială chiar și atunci când m-a dezamăgit, preferând să lupt din interior pentru binele său. 

Iar ție , Leonard, îți recomand ….să eviți ciorbele reîncălzite. Nu fac bine la…CA-RAC-TER', i-a transmis Marina Almășan lui Leonrad Miron, pe site-ul femeide10.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel