Marina Almășan a scris o carte „Cu zâmbetul pe… muze”: despre viață, dragoste, bărbați și femei, oamenii din jur, despre cei care conduc țări, orașe și…televiziuni

Data publicării:

Marina Almăşan anunţă: „Cu zâmbetul pe… muze”, o nouă carte semnată de vedeta TVR 2

Ne-am obişnuit să ne întâlnim cu Marina Almăşan în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, la „Femei de 10, bărbaţi de 10”, emisiunea TVR 2. În aceste zile însă o vom găsi şi în librării, deoarece vedeta a lansat cea de-a 14-a carte a sa: „Cu zâmbetul pe...muze!”, apărută la Editura Corint.
De la jurnalul de călătorii.... la o călătorie înlăuntrul său ar putea fi definit noul volum din 73 de texte, „scrise cu umor sau obidă, sau amestecându-le pe amândouă”, o adevărată interacțiune cu aceste vremuri. 

„Ar fi trebuit să fie un Jurnal de călătorie în Kazahstan, Chicago sau Vietnam, țări unde urma să călătoresc în aceste două ultime veri (aveam și biletul cumpărat pentru orașul gangsterilor!!!) și pandemia mi-a năruit toate planurile! Așa că …este o culegere de eseuri, despre …tot ce se poate : despre viață, dragoste, bărbați și femei, oamenii din jur, despre cei care conduc țări, orașe și…televiziuni, despre părinți și copii (ai mei și în general), despre bani si lipsa lor și, firește, despre această  blestemată pandemie, care mi-a inspirat destule din capitolele cărții. Am strecurat în carte multe din experiențele mele personale de viață, inclusiv “episodul COVID”, radiografiat din fir a păr, mai mult pentru mine, să nu uit cum a fost!”, mărturiseşte autoarea.

 


”Cu zâmbetul pe… muze” este scrisă, dupa cum spune Marina Almasan,  într-un creuzet al unui amalgam al trăirilor personale. Ironia, obida, nostalgia și chiar dezgustul se intersectează pentru a oferi o imagine completă a acestor vremuri.

„Cu zâmbetul pe… muze” este prefațată de mai multe personalități ale vieții literare și nu numai - Alex Ștefănescu, Lucian Avramescu, Adrian Artene, Octavian Ursulescu -, iar ilustrațiile poartă semnătura caricaturistului Costel Pătrășcan, desemnat ca făcând parte din TOP 10 caricaturiști ai Uniunii Europene.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel