Maria Ciobanu nu era acceptată la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu. Totul a ieșit la iveală: „Doar ei se aflau pe listă”

Data publicării:
Nicolae Ceaușescu, Maria Ciobanu/ sursa foto: Maria Ciobanu, Facebook, captură TVR
Descriere foto: Nicolae Ceaușescu, Maria Ciobanu/ sursa foto: Maria Ciobanu, Facebook, captură TVR

Gheorghe Turda a dezvăluit cine erau artiști invitați să cânte la petrecerile organizate de Nicolae Ceaușescu.

Gheorghe Turda nu a mai suportat să audă cum unii artiști „se laudă” cu faptul că au participat la petrecerile lui Nicole Ceaușescu, motiv pentru care a ales să spună lucrurilor pe nume. Artistul spune că lista liderului comunist era destul de restrânsă, iar numele celor invitați să cânte erau atent selectate. Mai mult, acesta a dezvăluit și motivul pentru care Maria Ciobanu nu era aproape niciodată invitată să onoreze astfel de spectacole importante. 

”Mai aud că se tot laudă unul și altul că au fost la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu, dar vă spun eu care era, de fapt, lista cu artiștii acceptați. Eram așa: eu, Ștefania Rareș, Ileana Sărăroiu, Doina Badea, Cleopatra Melidoneanu, Dorin Teodorescu, Gică Petrescu, Nicolae Nițescu și orchestra. Doar ei se aflau pe lista întocmită de Ministerul Culturii. Nimeni altcineva nu-și permitea să facă lista, nici Cabinetul nr.1 și nici Cabinetul nr. 2. Maria Ciobanu nu prea era solicitată la recepțiile oficiale, din cauza cancanurilor cu Ion Dolănescu de la vremea aceea.”, a declarat Gheorgeh Turda, potrivit ego.ro

Nicolae Ceaușescu era însoțit peste tot de câinii lui

Mai mult, artistul și-a amintit de un episod în care a fost destul de speriat de câinii fostului lider. Acesta își aduce aminte că Nicolae Ceaușescu mergea peste tot însoțit de patrupezi, iar petrecerile nu făceau o excepție. 

”Țin minte că, la Ședința de la Neptun, în timpul recitalului Ștefaniei Rareș, câinele lui tovarășul a început să latre rău. S-a oprit orchestra, Nicolae Ceaușescu a mers să-l potolească pe Corbu, câinele lui, care era tare fioros. Lui Ceaușescu îi plăceau câinii, îi ținea pe post de bodyguarzi, chiar și la chefuri”, a mai declarat Gheorghe Turda, pentru sursa citată anterior.

Gheorghe Turda a scăpat de moarte ca prin minune: Am strigat “Ajută-mă, Doamne!”

Cine erau artiștii care îl însoțeau pe Nicolae Ceaușescu în străinătate

Nu în ultimul rând, Gheorghe Turda spune că existau doar patru artiști români, care-l însoțeau mereu pe Ceaușescu în deplasările făcute în străinătate. Aceștia formau ”Careul de Ași”, fiind martorii multor evenimente importante, ce au avut loc la vremea aceea. 

”În aceste vizite eram invitați doar eu, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca și Ștefania Rareș. Eram ”Careul de Ași”, așa ne spunea Aristide Buhoiu. Noi am fost ași în delegația prezidențială, din Mexic, în 1978, alături de Corul Madrigal și de trupa de balet de la Ansamblul ”Rapsodia Română.”, a mai dezvăluit artistul.

Gheorghe Turda călătorește cu STB-ul, deși are mașină de 50.000 de euro: ”Nu-s cu nasul pe sus”

Gheorghe Turda, doar cuvinte de laudă la adresa Mariei Ciobanu

”Eu cu Maria Ciobanu suntem cumetri, avem relații foarte apropiate, o iubesc ca om, a cântat și la nunta mea. Este o femeie foarte harnică, o luptătoare, gătește extraordinar, este o artistă complexă și o mamă excepțională.

Eu am cunoscut-o de pe vremea când era cu Florea Burnea, care a fost coleg cu mine la Rapsodia Română, Camelia, fiica ei, e făcută cu el. Burnea a murit acum un an. Cel mai potrivit dintre bărbații ei este însă Mircea Cîmpeanu, actualul ei soț. Mircea o iubește și o respectă cel mai mult, a fost un mare sportiv și e un soț adevărat. Îi doresc Mariei sănătate și mulți ani frumoși!”, a spus cântărețul, tot pentru sursa citată.

Maria Ciobanu a dezvăluit ce PENSIE câștigă lunar. Artista, extrem de dezamăgită de statul român: "După 40 de ani de muncă am..."Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel