Marea diferență dintre depresie și anxietate. Care sunt primele semne

Data publicării:
Depresie, foto Unsplash/ autor: Uday Mittal
Descriere foto: Depresie, foto Unsplash/ autor: Uday Mittal

Anxietatea și depresia sunt amândouă probleme de sănătate mintală incredibil de comune. 

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că peste 264 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de depresie, ceea ce o face principala cauză de dizabilitate din lume. 


Unul din cinci adulți (și unul din patru adolescenți) prezintă, de asemenea, simptome de tulburări de anxietate, potrivit Mental Health America. 

 

Cu toate acestea, în ciuda prevalenței lor, ambele afecțiuni sunt adesea greșit înțelese. 


După cum explică Clinica Mayo, depresia poate provoca anxietate. Iar anumite stări de anxietate, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată sau o tulburare de panică, pot duce la depresie. Dar acestea sunt afecțiuni distincte, cu propriile simptome și tratamente unice.

 

Cea mai mare diferență

 

Diferențele dintre anxietate și depresie pot fi subtile. Definițiile folosite pentru a distinge afecțiunile sunt clare și reprezintă cea mai mare diferență dintre cele două. 


Potrivit Baylor College of Medicine, depresia este definită ca o pierdere de energie și de chef de viață. Persoanele cu depresie se vor chinui adesea să mănânce și fie vor dormi prea mult, fie le va fi greu să doarmă. Depresia provoacă, de asemenea, un sentiment profund de vinovăție sau rușine cu privire la viața actuală a unei persoane.

 

Anxietatea, pe de altă parte, se concentrează asupra viitorului. Colegiul Baylor o definește ca fiind "îngrijorarea orientată în exces spre viitor". În unele cazuri, anxietatea implică fixarea pe moduri în care o etapă viitoare poate merge prost sau poate deraia. 


În alte cazuri, aceasta ar putea însemna un flux constant de imagini, gânduri sau idei despre lucruri oribile care se pot întâmpla și despre modul în care aceste evenimente pot afecta negativ viața unei persoane. Anxietatea poate declanșa, de asemenea, o intoleranță la incertitudine și schimbare.

 

CDC enumeră terapia și medicația ca opțiuni de tratament pentru ambele afecțiuni, deși abordarea terapeutică și medicația utilizată variază de la o persoană la alta. Această variație poate depinde de ce afecțiune au sau dacă suferă de ambele. 

 

Citește și: Șofranul, beneficii uimitoare împotriva depresiei și a sindromului metabolicGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel