Mâncatul emoțional: ce declanșează tulburarea și cum o poți remedia

Data publicării:
 Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash/ , autor: Fares Hamouche
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash/ , autor: Fares Hamouche

Experții explică ce este mâncatul emoțional, ce declanșează această tulburare și cum putem interveni pentru a reduce efectele.

Uneori simțim că lucrurile din viața noastră nu funcționează și nu sunt așa cum ar trebui să fie. Ne simțim triști, abătuți și apelăm la ceva care ne face să ne simțim mai bine. În cele mai multe cazuri, este mâncarea. Da, încercăm să „ne mâncăm” emoțiile pentru a ne face să ne simțim mai bine. Mâncatul emoțional nu numai că duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate, dar ne crește și dependența de alimente.

Nu este sănătos pe termen lung și oferă liniște mentală și satisfacție doar pentru moment. Dacă sunteți o persoană care tinde să mănânce mult atunci când este tristă, atunci iată cum puteți schimba asta.

Amintiți-vă, niciun produs alimentar nu poate schimba situația sau sentimentele, trebuie să lucrați asupra dvs. și să găsiți pacea în interior. Și aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți acest lucru și, de asemenea, vă vor ajuta să reduceți alimentația emoțională.

Învățați să identificați semnele de foame și semnele emoționale:

La început poate fi dificil să înțelegeți diferența dintre a mânca pentru că vă este foame sau a mânca drept răspuns la o emoție. Încercați să vă auto-reglați alimentația mâncând cu atenție și acordând atenție semnalelor de foame. Când aveți îndoieli, evaluați-vă foamea. Cu cât evaluați mai mult, cu atât veți ști mai bine când vă e cu adevărat foame.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel