Lunile în care se produc cele mai multe divorțuri, potrivit unor studii

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Kelly Sikkema
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Kelly Sikkema

Există cu adevărat un "sezon al divorțurilor"? Există perioade ale anului în care este mai probabil ca mariajele să se destrame decât în altele? Potrivit unui studiu din 2016 al Universității din Washington, sezonul divorțurilor este foarte real.

Datele arată că există un vârf sezonier, bianual, al cererilor de divorț, iar aceste vârfuri au loc în martie și aprilie. Cercetarea a fost realizată de profesorul asociat de sociologie Julie Brines și de candidatul la doctorat Brian Serafini, iar aceștia au susținut că vârfurile din perioada martie-august indică faptul că persoanele căsătorite solicită, în general, divorțul după sărbătorile de iarnă și de vară.

Lunile în care se produc cele mai multe divorțuri

Într-o declarație, Brines a susținut că oamenii căsătoriți "tind să înfrunte sărbătorile cu așteptări tot mai mari, în ciuda dezamăgirilor pe care le-au avut în anii trecuți. Ele reprezintă perioade din an în care există anticiparea sau oportunitatea unui nou început, a unui nou început, a ceva diferit, a unei tranziții către o nouă perioadă a vieții. Este ca un ciclu de optimism, într-un fel."

Dar acest optimism ia o întorsătură odată ce se termină sărbătorile.

Oricine a avut o relație pe termen lung vă poate spune că trecerea prin sărbători poate fi dificilă. Datele de la Universitatea din Washington sugerează că oamenii ezită să depună actele de divorț în timpul sărbătorilor - poate considerând aceste momente sacre - dar odată ce sărbătorile s-au terminat, atenție.

Vârful de depunere a cererilor de divorț din august are loc imediat după vacanța de vară, dar există un decalaj între Anul Nou și vârful din martie. Brines și Serafini cred că această întârziere se datorează mai mult logisticii decât orice altceva, observând că cuplurile care au decis să se despartă după Anul Nou trebuie să cântărească încă considerațiile financiare, să găsească avocați și să se confrunte cu faptul că tocmai și-au petrecut ultimul Crăciun împreună.

Rolul pe care finanțele îl joacă în momentul în care se înregistrează divorțul este, de asemenea, semnificativ. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au investigat inițial efectele recentei recesiuni asupra "stabilității maritale". Cu toate acestea, odată ce vârfurile de depunere a cererilor de divorț au devenit vizibile, Brines și Serafini au observat, de asemenea, mici variații în datele legate de recesiune.
Un lucru pe care poate că îl știam deja: sărbătorile pot fi mortale pentru o relație.

Întotdeauna intrăm în vacanță cu așteptări foarte mari. "Aceasta va fi cea mai bună vacanță de vară din toate timpurile!" "Acest Crăciun va fi uimitor". Și ne putem strădui atât de mult în fiecare an pentru a încerca să facem acele momente cât mai speciale.

Cu toate acestea, odată ce sărbătorile se termină, veți rămâne cu orice realitate tristă care s-a ascuns în spatele bucuriei de sărbători tot timpul, potrivit yourtango.com

Citește și: Cum arată o despărțire sănătoasă. Psihologul Petronela Rotar explică: „Pot să mă raportez la omul acela, ca la un om care a fost, cândva, important în viața mea”

Ce este terapia holistică. Paula Neacșu a dezvăluit cum se produce vindecarea întregii ființe: „Se instalează tot felul de patologii, nu mai suntem în echilibru”/ EXCLUSIV

Zodiile care au șansa să se îmbogățească foarte ușor. Camelia Pătrășcanu: „Pot strânge avere și se bucură de averea lor”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel