Ce este terapia holistică. Paula Neacșu a dezvăluit cum se produce vindecarea întregii ființe: „Se instalează tot felul de patologii, nu mai suntem în echilibru”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anthony Tran
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anthony Tran

Terapeutul Paula Neacșu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, ce este terapia holistică. 

Paula Neacșu, terapeut practicant, certificat internațional în tehnicile de vindecare fizică, mentală și emoționala Theta Healing și EFT, practicant NLP, Medicină Șamanica, Maestru Reiki Usui Tibetan, Maestru Reiki Karuna, Maestru Reiki Shambala, Maestru Reiki Flacara Violet, Bioterapeut și terapeut aromaterapie și meloterapie, a fost invitata Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola și DC News, acolo unde a venit cu o serie de sfaturi menite să ajute pe oricine să-și schimbe viața.

Ce este terapia holistică

Paula Neacșu a dezvăluit ce este terapia holistică, dar și cum ne ajută să fim mai sănătoși. Terapeutul spune că atunci când ne îmbolnăvim, ne concentrăm, în mod firesc, asupra organului bolnav. Însă, boala nu se reduce la un dezechilibru de natură chimică sau la o perturbare pe nivel celular. Ea începe cu mult înainte să se manifeste în corpul fizic, la nivel psihic și emoțional. De aceea, atât procesul de îmbolnăvire, cât și cel de vindecare trebuie înțelese în ansamblul lor.

”Terapia holistică este cea care se ocupă de a vindeca trupul, mintea și sufletul. Ne ocupăm de toate aceste lucruri, ca funcționare. Noi, ca să fim în echilibru și să avem o stare de bine, o stare de sănătate, trebuie să fim sănătoși la trup, minte și suflet. Trebuie să formăm un întreg. Dacă ceva de aici se dezechilibrează, nu funcționează, atunci se instalează tot felul de patologii, nu mai suntem în echilibru, sunt anumite stări emoționale pe vibrație joasă, nu mai suntem focusați, nu mai suntem aliniați, nu mai suntem prezenți aici și acum. Practic, nu mai stăm în starea de prezență, pentru că, ceea ce formează echilibru și starea de echilibru este starea de prezență. Starea de prezență înseamnă a fi aici și acum, în prezent și să nu rămânem ancorați în trecutul nostru și nici să ne ducem pe viitor, pentru că nu avem cum să facem acest lucru, dacă noi nu suntem aici. ”, ne-a mărturisit Paula Neacșu. 

Diferența dintre depresie și anxietate

Terapeutul a explicat și care este diferența dintre anxietate și depresie. 

”Dacă anxietatea este frica de viitor, depresia este o durere profundă a sufletului, care este dată de o stare emoțională, de o traumă prin care am trecut, fie că vorbim de eșecuri, de despărțiri. Faptul că am trecut pe o vibrație joasă, asta provoacă depresia. Este dată de faptul că în capul nostru trec tot feluri de gânduri, ne facem tot felul de scenarii. Și în momentul în care ajungem să avem anumite gânduri, să ne facem scenarii, deja somatizăm cu emoția noastră. Și somatizând cu ea, se formează gândurile și devin cognitive cu ea și devin unu la unu cu starea noastră emoțională, mă identific cu ea. Durerea asta se duce în corpul fizic, că fiecare om, fiecare organ, fiecare parte a corpului nostru fizic îi aparține unei stări emoționale. De aici apare îmbolnăvirea la nivel fizic. Oamenii se întreabă de ce s-au îmbolnăvit, nu înțeleg de ce. Atunci trebuie să se uite în spatele lor și să vadă ce s-a întâmplat, pentru că, gândurile noastre, cuvintele noastre, ne creează starea noastră de fericire sau starea de dezamăgire. Și atunci suntem foarte atenți la cuvinte, pentru că, cuvintele au vibrații, au putere. Un anumit cuvânt rostit te poate duce pe o anumită stare, fie stare pozitivă, fie poate să te ducă pe o stare negativă, îți poate crea anumite stări emoționale. Se spune, încă din popor, că, cuvintele rănesc mai mult decât actiunile. Exact așa este. Se referă la starea, la vibrația, la puterea cuvântului. Atâta timp cât noi cunoaștem puterea cuvântului și a gândului nostru, noi putem să ne creonăm viața, putem deveni co-creatorii propriei noastre vieți. Cea mai puternică armă la ora actuală și care a fost întotdeauna este puterea gândului. Cu puterea minții poți să muți munții din loc, poți distruge. Este acea vibrație, acea putere energetică pe care tu o transmiți. Tu transmiți un mesaj în Univers, l-ai dus acolo prin gândul tău, iar puterea cu care tu lansezi acel gând care este dat de cuvinte. Cuvintele, dacă nu loe dăm noi putere, ele sunt simple vorbe. ”, ne-a mai spus terapeutul.

Vezi întregul interviu mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel