Lora, diagnosticul care i-a salvat silueta. Ce alimente nu mai are voie să mănânce: „Eram umflată și simțeam că mă ține pielea”

Data actualizării: | Data publicării:

Lora a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, în urmă cu 5 ani. Artista spune că restricțiile alimentare au ajutat-o să-și recapete silueta.

Lora a primit o mulțime de complimente, în ultima vreme, pe paginile sale de socializare, acolo unde a postat mai multe poze în costum de baie. Deși toată lumea credea că artista urmează o diete minune, ea dezvăluie că simpla grijă la sănătate a ajutat-o să ăși recapete silueta, după ce, o vreme, s-a confruntat cu edem. 

„Am avut mereu o constituție mai atletică, chiar și fără sport. De când am aflat despre intoleranța la gluten, cu care cred că m-am pricopsit acum 5 ani, pur și simplu am renunțat la tot ce conține gluten și m-am dezumflat. Nu era grăsime, era ca o inflamație, eram umflată și simțeam că mă ține pielea. Mă bucur tare că am aflat despre problema asta la o analiză de biorezonanță și am aflat că era sursa multor alte probleme, pe care acum le repar”, a declarat Lora pentru Viva. 

Ce este intoleranța la gluten


O persoană cu intoleranță la gluten poate prezenta balonare, dureri abdominale și greață.
Intoleranța la gluten poate provoca simptome similare cu boala celiacă, dar este o afecțiune diferită, cu efecte diferite pe termen lung.


Simptomele intoleranței la gluten pot semăna, de asemenea, cu cele ale unei alergii la grâu sau ale unor afecțiuni intestinale, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS). 


Persoanele cu boală celiacă trebuie să evite glutenul, deoarece acesta poate provoca leziuni intestinale  și poate împiedica organismul să absoarbă nutrienții esențiali.


Cei cu alergie la grâu trebuie să evite toate produsele din grâu, deoarece consumul oricăruia dintre ele ar putea pune imediat viața în pericol.


Intoleranța la gluten poate duce la disconfort, dar este puțin probabil să provoace simptome severe care să necesite îngrijiri de urgență.


Oamenii de știință au găsit dovezi că factorii de mediu pot juca un rol în boala celiacă.


Cu toate acestea, experții nu sunt siguri de ceea ce anume cauzează intoleranța la gluten și de modul în care se leagă de boli similare. Unii cercetători au sugerat că alte ingrediente din grâu, nu glutenul, ar putea provoca unele dintre aceste reacții, potrivit Medical News Today

 

Simptomele intoleranței la gluten

O persoană cu intoleranță la gluten va dezvolta simptome după ce consumă alimente care conțin grâu, orz sau secară.

Simptomele pot include:

oboseală
balonare
dureri abdominale
diaree
greață
constipație
o senzație generală de indispoziție

De asemenea, pot apărea următoarele:

anxietate
dureri de cap
ceață cerebrală
confuzie
amorțeală
dureri articulare sau musculare
o erupție cutanată

Consultați un medic în legătură cu oricare dintre simptomele de mai sus. Un diagnostic corect este important - multe afecțiuni care afectează intestinul au simptome similare.

Durerea abdominală severă poate fi un simptom al unei probleme medicale grave și oricine o resimte trebuie să primească imediat asistență medicală.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel