„London Spring”, expoziție de pictură a artistei Mariana Gordan, la Opera Națională București

Data publicării:
„London Spring”, expoziție de pictură a artistei Mariana Gordan, la Opera Națională București
Descriere foto: „London Spring”, expoziție de pictură a artistei Mariana Gordan, la Opera Națională București

Maria Gordan, artista de origine română care a „desenat” stațiile de metrou din Londra, are o expoziție la Opera Națională București

Opera Națională București găzduiește în perioada 1- 6 februarie 2022 Expoziția „London Spring” a Marianei Gordan, artist plastic multi-media (pictură, sculptură, film), stabilită la Londra de la vârsta de 19 ani, aflată într-un scurt dar intens turneu artistic în România.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 1 februarie, ora 18.00, în Foaierul Galben al Operei Naționale București, în prezența artistei, care va prezenta 10 lucrări inspirate de sărbătoarea Centenarului Operei Naționale București. Vernisajul îl va avea ca amfitrion pe Gavrilă Țărmure, reprezentantul Fundației Societatea de Concerte Bistrița. Cei prezenți vor avea parte de o surpriză muzicală susținută de către violonceliștii Răzvan Suma și Ela Bokor.

Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected] 

De-a lungul carierei, Mariana Gordan a produs mozaicul pentru trei stații de metrou din Londra: Tottenham Court Road, Oxford Circus și Finsbury Park (design London Transport 1985), a realizat pentru fațada clădirii British Telecom, West India Dock Road, două panouri în basorelief, a fost finalista concursului de portret în sculptură Clement Attlee organizată în cadrul Royal Academy și a fost protagonista unei mari expoziții personale la Veneția, în 2007, intitulată „Portretul unei străzi”, cu peste 100 de portrete în pastel și 60 de sculpturi și portrete de copii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel