Limonada, perfectă pentru zilele toride. Ce beneficii are asupra sănătății

Sursa foto: unplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unplash.com

Limonada este una din cele mai appreciate băuturi ale sezonului cald. Pe lângă efectul răcoritor, limonada are și alte beneficii pentru organism.

Limonada este o băutură preferată și sănătoasă pe timp de vară de care să vă bucurați alături de familie și vecini. Aceasta are beneficii pentru sănătate.

Dincolo de potolirea setei, există numeroase beneficii pentru sănătate ale limonadei dacă sunt făcute într-un mod sănătos, deoarece sursa principală a băuturii este lămâia.

Ameliorează indigestia

Să presupunem că suferiți de tulburări de digestie sau constipație. În acest caz, limonada este cea mai bună băutură de consumat, deoarece accelerează tractul digestiv pentru a descompune alimentele pe care le-ați consumat, notează Health&How.

Previne depunerea pietrelor la rinichi

Limonada poate ajuta la prevenirea depunerilor de pietre la rinichi, deoarece conține citrat. Citratul pe care îl obțineți de la consumul de limonadă crește cantitatea găsită în urină, împiedicând formarea pietrelor.

Detoxifiere

Enzimele din lămâi catalizează ficatul în producerea bilei, ceea ce ajută alimentele să se miște fără probleme prin tractul digestiv, sporind o mai bună absorbție a nutrienților.

Rețeta de limonadă detox care-ți taie pofta de mâncare: 

Ingrediente:

- Apă rece – circa 750 ml

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 26 iun 2022, 15:38 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience