Lidia Fecioru, secretele unei relații longevive: „Dacă există asta, o căsătorie va ţine. Să nu avem aşteptări că iubirea va rămâne la fel”

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit principiile unei relații fericite și longevive.

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, despre secretele unei relații longevive, care sunt cu atât mai valabile cu cât cuplul înaintează în vârstă. În primul rând, niciun mariaj nu va fi fericit în lipsa susținerii reciproce, dezvăluie specialista. Este important ca cei doi parteneri să fie alături unul de celălalt la orice pas, să nu se contrazică, dacă unul are o idee mai bună, decât celălalt, și să se ascute întotdeauna, chiar dacă principiile pot fi uneori și diferite. 

"Primul dintre secrete este chiar şi cel de bază într-o căsnicie. Vorbim despre susţinerea interesului celuilalt. Dacă ai unul în casă care ia iniţiative bun, nu-l contrazice. Poţi discuta, dar să-i susţii mereu gândirea.

Trebuie să existe susţinere în orice, în absolut orice. Este extrem de important să ai pe cineva care să fie un suport. Trebuie să fie ceva reciproc toată treaba asta. Părerea partenerilor contează. Nu trebuie să existe manipulare şi tiranie.

Poate unul dintre parteneri câştigă mai mult, dar celălalt va face toate celelalte lucruri în casă. Deci, iar există susţinere.”, spune Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

VEZI și: Lidia Fecioru, leacul care te scapă de durerile articulare: „Reţeta este foarte simplă. Putem face tratamentul o săptămână”

„Noi ştim că dragostea ţine foarte puţin”

Mai mult, este știut faptul că dragostea dispare în timp, anumite studii fiind de părere cu această zicală extrem de cunoscută. Lidia Fecioru confirmă asta și spune că sunt rare cuplurile în care iubirea se menține la fel de aprinsă ca în prima zi. Cu toate acestea, sentimentul acesta profund poate fi arătat zilnic prin alte gesturi mărunte, dar care să aibă o semnificație mare asupra partenerului de cuplu.

„Dragostea se va schimba. Noi ştim că dragostea ţine foarte puţin. Sunt familii care spun că se iubesc ca în prima zi. Nu contest, dar foarte rare cazuri. Dragostea se transformă în grijă, în responsabilitate, respect. Iubirea se poate manifestă sub multe forme. Chiar şi "Îmbracă- te că afară este frig". Deci, iubirea se manifestă altfel.

Să nu avem aşteptări că iubirea va rămâne la fel. Ea se transformă. Chestia asta trebuie să vină natural. Când este impusă, se vede că face contra firescului.

Uneori, poţi găsi dragostea unde te aștepți mai puţin. Sunt oameni care nu se iubesc de la început, dar pe parcurs descoperă în celălalt persoana pe care ar putea să o iubească şi pentru care ar putea sacrifica tot.”, a continuat aceasta.

Citește și: Lidia Fecioru, leacul cu vin pentru răceala urinară: "Se ia doar seara, timp de trei zile"

Înțelegerea reciprocă, secretul unei căsnicii longevive

Uneori, iubirea este oarbă, este de părere Lidia Fecioru. În acest sens, se poate ca partenerul de viață să aibă mai multe defecte decât ne-am dori, lucru pe care cu greu îl putem însă schimba. Dacă în primii ani de relație, este ceva mai ușor să „modelăm” partenerul de viață și să-l facem să fie mult mai aproape de așteptările personale, pe măsură ce anii trec, acest proces va fi cu atât mai dificil, este de părere specialista. Astfel, nu ne rămâne decât să-l acceptăm și să-l înțelegem pe cel de lângă noi cu toate defectele și calitățile cu care acesta vine la pachet, acesta fiind și secretul către o căsnicie longevivă. 

„Putem vorbi aici despre căsătoriile la început de viaţă sau poate chiar la 35, 40 de ani. Când ne căsătorim cu un pic de experienţă în spate, ştim să ne ponderăm. Ştim ce să alegem. Iubirea este oarbă. Ştim ce trebuie să descoperim şi ştim să-l iubim necondiţionat. Te îndrăgosteşti de un om după cum se comportă.

Poate nici măcar nu-i rupt din Soare, dar felul lui de a fi te atrage. E atât de atent la viaţa ta, încât îl iubeşti pentru asta. Iubirea aceasta este cea mai trainică.

Dacă la tinereţe mai reuşim să estompăm lucruri care nu ne plac la partener, la bătrâneţe deloc. Dacă există acea înţelegere reciprocă o căsătorie va ţine.", a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel