Lidia Fecioru, leacul care te scapă de durerile articulare: „Reţeta este foarte simplă. Putem face tratamentul o săptămână”

Data publicării:

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac, perfect pentru sezonul rece în care am intrat.

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, unde a dezvăluit un nou leac perfect pentru sănătate. Pentru că sezonul rece se apropie cu pași repezi, specialista a ales să vorbească de această dată despre un tratament natural care duce la dispariția durerilor articulare. Rețeta este extrem de simplă și conține doar câteva ingrediente de bază pe care toată lumea le găsește în bucătăria proprie. Totul trebuie aplicat pe zonele unde persistă durerile, explică Lidia Fecioru, și lăsat să își facă efectul timp de aproximativ două ore. 

"Pentru astăzi am o reţetă pentru durerile articulare, pentru că tot vine iarna şi încep să ne doară articulaţiile.

Reţeta este foarte simplă. Avem nevoie de o lingură de făină de muştar, o lingură de apă, una de miere şi una de sare. Amestecăm bine, bine şi punem acest unguent pe articulaţii.

Învelim cu o folie de plastic şi punem apoi un fular. Stăm aşa aproximativ două ore. Pişcă puţin. Putem face acest tratament timp de o săptămână.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, de pe Antena3.

Citește și: Lidia Fecioru, leacul cu vin pentru răceala urinară: "Se ia doar seara, timp de trei zile"

Beneficiile rozmarinului

În altă ediție a emisiunii, bioenergoterapeutul a dezvăluit, după cum ne-a obișnuit, un nou leac. De data aceasta, este vorba despre beneficiile rozmarinului, care poate fi integrat în extrem de multe preparate, dar poate fi savurat și sub formă de ceai. Pe lângă nenumăratele beneficii pe care le conține, Lidia Fecioru spune că poate ajuta, de asemenea, și când vine vorba de durerile articulare. 

"Rozmarinul este foarte bun în salate, în sarmale, în ce mâncare vrem noi, pentru că este foarte gustos, dar este recomandat şi ca ceai pentru tot ce înseamnă circulație craniană, în primul rând. El este bun și ca un liniștitor al hormonilor, el liniștește hormonul stresului, ceea ce noi trăim.  E foarte bun în tot ce înseamnă inflamații articulare, unele probleme cu stomacul, când avem un colon mai iritat, dar nu se bea la întâmplare.  Se face o cură de tratament cu acest ceai, dar nu au voie să-l bea cei care au tensiune arterială de gradul 2-3, adică sunt hipertensivi, pentru că ridică puțin tensiunea arterială. De asemenea, nu au voie să-l bea cei care fac crize de epilepsie și copiii până în 12 ani.  În rest, îl putem bea. ”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3.

VEZI și: Exercițiul care poate înlocui 20 de kilometri de alergare. Lidia Fecioru: „Stimulează tot ce ține de circulația periferică”

Cum se prepară ceaiul de rozmarin

Pentru cine dorește să încerce ceaiul de rozmarin, rețeta este extrem de ușoară, dezvăluie specialista. După ce este gata, totul se lasă la infuzat timp de 30 de minute, iar astfel ai obținut o băutură miraculoasă pentru sănătate. 

„Ceaiul de rozmarin se face dintr-o lingură de plante la un litru de apă, se acoperă, se lasă acoperit 30 de minute, chiar putem pune un prosop peste ceainicul în care l-am făcut. Se poate pune și într-un termos. Apoi îl strecurăm și se beau câte două-trei înghițituri (50 de grame), de trei ori pe zi În plus, ceaiul de rozmarin ne mai ajută la scoaterea lichidului din corp, în cazul celor care reţin apa, şi e foarte bun pentru suprarenale.”, a mai spus Lidia Fecioru. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel