Lidia Fecioru, adevărul despre boala Lidiei Buble: „Are o temere interioară”. Cum scăpăm de fobii

Data publicării:
Sursa foto: Lidia Buble, Instagram/ captură video Antena 3
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Buble, Instagram/ captură video Antena 3

Lidia Feioru a vorbit despre fobii, dar a analizat și afecțiunea de care suferă Lidia Buble.

Lidia Buble a dezvăluit recent faptul că suferă de „nictofobie”, o afecțiune care nu îi permite artistei să se odihnească deloc noaptea. Aceasta are mereu impresia că, după ce se lasă întunericul, tablourile vor prinde viață, motiv pentru care nu poate închide ochii. Lidia Fecioru a dezvăluit astfel de unde vin de fapt aceste fobii cu care se confruntă o mare parte dintre oameni și ce semnifică. 

"Fobiile nu sunt decât frici. Frica de insucces, frica de a nu arăta bine, frica că nu îți mai sună telefonul. A fost pandemia, foarte multe vedete nu prea au mai avut ce face, s-au axat pe tot ce ține de internet, dar normal că nesusținându-se de un public, fiecare are publicul lui, au apărut fobiile. De multe ori sunt și mărite în context, special de a crea wow. Sunt doar niște frici pe care le trăiesc.", a declarat Lidia Fecioru, potrivit wowbiz.

Băutura care reglează tensiunea arterială. Lidia Fecioru: "De multe ori, medicamentul nu îşi face efectul"

 

Cum scăpăm de fobii

Atunci când ne dăm seama că ne confruntăm cu astfel de fobii, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a le învinge. Așadar, Lidia Fecioru spune că singura variantă prin care putem scăpa de ele este voința și dorința de a ne ajuta subconștientul să realizeze că nu este real ce se află în interiorul lui.

"Scăpăm de fobii, învingându-le. Totul este să muncești cu ele și să le învingi. Lidiei, practic, îi e frică noaptea, are o temere interioară, iar atunci nu se concentrează să doarmă și din subconștientul ei apar monstruleții și încep să te gâdile la tălpi.", a explicat Lidia Fecioru pentru sursa citată.

 

Ce spune Lidia Fecioru despre boala de care suferă Lidia Buble

Mai mult, bioenergoterapeutul a dat verdictul și în cazul afecțiunii de care suferă Lidia Buble. 

"Aici trebuie să vezi dacă a fost dintotdeauna așa, dacă de când e mică nu a putut dormi decât cu lumină, pentru că așa a fost învățată să doarmă cu lumină de veghe. Sunt oameni care nu pot dormi singuri, dar nu e nicio problemă. Nu o putem numi fobie.", a mai mărturisit Lidia Fecioru.

Câți bani a luat Lidia Buble de la „Sunt celebru, scoate-mă de-aici”. Artista a rezistat o lună în junglă

 

Boala de care suferă Lidia Buble

Chiar dacă solista  a fost plecată recent în cadrul emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de-aici”, aceasta se confrunta, în același timp, cu o mare fobie: frica de întuneric. În timp ce în propria locuință cântăreața declara că nu poate dormi decât 2-3 ore pe noapte, din cauza acestei frici, în jungla dominicană artista a fost nevoită să doarmă sub cerul liber, unde insectele și reptilele erau la orice pas.

„Dacă am tablouri prin casă mă gândesc că noaptea pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață când se luminează afară, 2-3 ore. În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot”, a dezvăluit Lidia Buble în cadrul unei emisiuni TV.

Cum putem scăpa de durerile de cap fără medicamente. Lidia Fecioru: "Ne ajută foarte mult. Sunt nemaipomenite"

 

Cum se manifestă nictofobia, boala de care suferă Lidia Buble

Teama de întuneric, nictofobia poate fi asociată cu o tulburare de somn, cum ar fi insomnia. Un studiu asupra studenților cu insomnie a descoperit că aproape jumătate dintre aceștia aveau o frică de întuneric. Cercetătorii au măsurat răspunsurile studenților la zgomote atât în lumină, cât și în întuneric.

Somn agitat

Cei care au avut cele mai multe probleme cu somnul au fost mai ușor surprinși de zgomot în întuneric. Studenții cu insomnie au devenit din ce în ce mai anxioși și anticipativi, potrivit Healthline.

În cazul copiilor care au frică de întuneric, specialiștii le recomandă părinților să se adreseze medicului dacă:

- au probleme cu somnul

- se simt deosebit de anxioși sau în dificultate în întuneric

- au un alt motiv să creadă că este posibil să aveți nictofobie

Diagnosticarea nictofobiei

Diagnosticul presupune întâlnirea cu medicul dumneavoastră şi răspunsul la întrebări despre simptomele dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate solicita, de asemenea, un istoric psihiatric și social. De acolo, medicul dumneavoastră poate utiliza criteriile de diagnostic privind fobiile specifice pentru a pune un diagnostic formal.

”Unele fobii nu necesită neapărat tratament, mai ales dacă teamă ta este de ceva ce nu întâlnești în mod normal în viața de zi cu zi, cum ar fi șerpi sau păianjeni.

Nictofobia, pe de altă parte, poate face foarte dificil dormitul suficient. Acest lucru vă poate afecta starea generală de sănătate și poate duce la tulburări de somn, cum ar fi insomnia”, mai arată Healthline, potrivit DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel