Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, sfaturi benefice pentru creier. De ce să folosești mâna stângă pentru a te spăla pe dinți

Data publicării:

Neurochirurgul Leon Dănăilă a oferit o serie de sfaturi importante pentru un creier antrenat. 

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai de succes medici neurochirurgi din România, dar a ajuns să fie îndrăgit de o țară întreagă datorită simplității și modestiei cu care își trăiește viața. Reputatul Dănăilă, în vârstă de 89 ani, membru al Academiei Române și profesor al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, cercetător cu 18 brevete de inventator și autor a 59 de cărți și tratate de neurochirurgie, continuă să le ofere sfaturi importante celor care îl urmăresc.

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, sfaturi benefice pentru creier

În cadrul unei postări, pe rețelele de socializare, celebrul neurochirug, Leon Dănăilă, a împărtășit câteva sfaturi importante pentru un creier sănătos. 

„Dragii mei, dragile mele,Astăzi vreau să împărtășesc cu voi câteva modalități simple de a stimula neuroplasticitatea:

- Utilizați mâna nedominantă: Faceți activități zilnice, cum ar fi spălatul pe dinți sau folosirea furculiței cu mâna mai puțin folosită. Acest exercițiu, cunoscut sub numele de neurobice, consolidează conexiunile dintre celulele creierului.

- Călătoriți: Explorați locuri noi și expuneți-vă creierul la stimuli inediți și medii înconjurătoare noi pentru a deschide noi căi neuronale.- Antrenați-vă memoria: Utilizați mnemotehnici pentru a vă exersa memoria, stimulând conectivitatea rețelelor neuronale.

- Citiți ficțiune: Cititul unui roman și implicarea în acțiunea acestuia îmbunătățesc conectivitatea creierului și activitatea în regiunile responsabile pentru senzații și mișcare.- Dansați: Practicarea dansului reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer și îmbunătățește conectivitatea neuronală, datorită implicării multiplelor funcții ale creierului.

- Asigurați-vă un somn adecvat: Somnul ajută la consolidarea învățării prin creșterea spinilor dendritici și transferul informațiilor între neuroni. Recomandat este un somn de minim 7 ore pe noapte

- Faceți exerciții fizice și meditați: 30 de minute de exerciții fizice zilnic sau meditația contribuie la formarea de noi sinapse, iar consumul de flavonoide (cacao, afine) și antioxidanți (ceai verde) susține plasticitatea creierului.Încercați aceste metode pentru a vă menține creierul în formă și a spori agilitatea mintală, indiferent de vârstă!”, a scris neurochirurgul Leon Dănăilă, pe facebook.

Neurochirurgul Leon Dănăilă, totul despre optimism

”Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună pentru că o boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au o imunitate foarte bună, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează,”  a declarat acad. Leon Dănăilă pentru Doctorul Zilei.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel