Leguma surprinzătoare care îți încetinește metabolismul. Poate avea un impact negativ și asupra taliei, spun specialiștii

Data publicării:

Specialiștii au identificat singura legumă care poate avea un impact negativ asupra siluetei tale, dacă nu o consumi în mod corespunzător.

Legumele sunt o parte esențială a unei diete echilibrate, oferind o multitudine de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți care promovează sănătatea generală. Ele sunt o adevărată piatră de temelie a foarte multor diete, datorită capacității lor de a susține diverse funcții corporale, inclusiv metabolismul.

Metabolismul, cel care ajută organismul să transforme alimentele în energie, este influențat în mare măsură de alimentele pe care le consumăm. În timp ce legumele sunt în general cunoscute pentru impactul lor pozitiv asupra metabolismului, este important de reținut că unele dintre ele pot avea un efect destul surprinzător, și nu în sensul pozitiv, pentru că ele pot încetini metabolismul.

Rahul Malpe, nutriționist certificat, a dezvăluit care este singura legumă care poate încetini metabolismul și poate mări, implicit, talia. În acest sens, specialistul spune astfel că, din nefericire, cartoful este cea mai de evitat legumă din bucătărie, din acest punct de vedere, potrivit shefinds.

Te-ar putea interesa și: Patru alimente minune care previn osteoporoza. Carmen Brumă: „Te ajută să ai un sistem osos sănătos”

Motivul pentru care cartofii încetinesc metabolismul

Cartofii, un aliment de bază în multe diete, sunt o legumă extrem de versatilă în bucătărie, dar și foarte îndrăgită. Cu toate acestea, consumul lor în exces poate fi legat de o potențială încetinire a metabolismului și de extinderea taliei. Cartofii sunt bogați în amidon și în carbohidrați, în special atunci când sunt preparați sub forme precum piure, cartofii prăjiți sau chipsuri. Acești carbohidrați rafinați pot duce la atingerea vârfurilor ale nivelului de zahăr din sânge, urmate de crize, ceea ce poate perturba procesele metabolice ale organismului în timp.

"Cartofii conțin un compus numit acrilamidă, care se formează atunci când cartofii sunt gătiți la temperaturi ridicate, cum ar fi prăjirea sau coacerea. Se știe că acrilamida perturbă metabolismul și provoacă acumularea de grăsime în jurul taliei, cunoscută și sub numele de grăsime viscerală", afirmă Malpe.

În plus, preparatele dense în calorii duce adesea la supraalimentare, acest lucru contribuind la creșterea în greutate. Pentru a menține un metabolism și o talie spectaculoasă, este indicat să savurați cartofii cu moderație și să optați pentru metode de gătit mai sănătoase, cum ar fi fierberea lor, pentru a minimiza astfel impactul lor asupra sănătății metabolice.

Citește și: Cum repari maioneza tăiată. Chef Joseph Hadad, ingredientul care îți poate salva preparatul: „Ajută în acest proces”

Alte alimente care îți încetinesc metabolismul

Totuși, trebuie să știi că acesta nu este unicul aliment care îți poate încetini metabolismul. Potrivit altui studiu realizat de shefinds, mai există alte trei lucruri care trebuie evitate, dacă îți dorești rezultate pe termen lung. 

Concret, specialiștii includ pe această „listă neagră” și cerealele pline de zahăr, pe cele rafinate, dar și sucurile. De asemenea, ele nu doar că încetinesc metabolismul, dar sunt și foarte nesănătoase, lucru care poate afecta starea de sănătate generală. 

VEZI și: Beneficiile neștiute ale ceaiului. Motivele pentru care trebuie să-l bei în fiecare zi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel