Leguma care poate crește forța musculară. Are beneficii uimitoare, arată studiile

Data publicării:
Sfeclă roșie. Foto Unsplash.com/ autor Emma-Jane Hobden
Descriere foto: Sfeclă roșie. Foto Unsplash.com/ autor Emma-Jane Hobden

Cercetătorii au evidențiat efectele unei legume, care îi poate ajuta chiar și pe sportivi.

Pe lângă faptul că vă face să arătați bine, există o mulțime de motive pentru care vă puteți dori o masă musculară mai bine pusă la punct. Nu numai că vă poate ajuta să faceți față activităților fizice cu ușurință, dar vă permit și să ardeți calorii într-un mod eficient. De aceea, ar trebui să le oferiți mușchilor proprietățile și exercițiile fizice de care au nevoie pentru a funcționa corect. Veți fi însă surprinși să aflați că consumul de suc de sfeclă poate avea efecte miraculoase asupra mușchilor. Un nou studiu a descoperit că această băutură specială, precum și alte opțiuni de alimente și băuturi bogate în nitrați, poate crește rezistența musculară, potrivit EatThis

Studiul care a fost publicat în Acta Physiologica a implicat cercetători de la Universitatea Exeter din Marea Britanie, de la Universitatea din Queensland, Australia, și de la Institutul Național de Sănătate din Statele Unite. În timpul studiului, 10 bărbați care erau toți considerați sănătoși au fost invitați să consume nitrat de potasiu. Participanții au luat parte, de asemenea, la biopsii musculare în patru etape, inclusiv înainte de a consuma acea substanță.

Când rezultatele au fost comparate, cercetătorii au descoperit că participanții care au ingerat nitrat de potasiu aveau mai mulți nitrați în mușchii picioarelor timp de câteva ore după ce au luat soluția. Cercetătorii au observat, de asemenea, că cei care luaseră nitrat de potasiu au observat o creștere de 7% a forței musculare.

"Arătăm pentru prima dată că nivelul de nitrați din mușchi înainte de exerciții este legat de cantitatea de forță pe care o pot produce mușchiiPe baza studiului, sunt de acord că nitrații care se găsesc în anumite alimente și băuturi pot ajuta la îmbunătățirea rezistenței musculare", spun cercetătorii.

Specialiștii explică faptul că "nitrații sunt molecule de azot-oxigen care sunt produse de organism și care pot fi găsite și în anumite alimente, cum ar fi țelina și salata, precum și în sucul de sfeclă roșie.

"Atunci când consumați alimente sau băuturi cu nitrați, aceștia ajută la transformarea mai eficientă a oxigenului în energie, ceea ce crește rezistența și puterea în timpul exercițiilor fizice", continuă cercetătorii.

Dacă sunteți interesat să adăugați mai multe opțiuni bogate în nitrați în meniul dumneavoastră obișnuit, specialiștii sugerează mai multe alimente, printre care spanac, rucola, endive, ridichi, cireșe, afine, suc de grapefruit, suc de roșii, suc de morcovi și alte legume cu frunze verzi.

"Consumul acestor alimente poate ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale datorită conținutului lor ridicat de nitrați", spune specialiștii. "În plus, aceste legume conțin vitaminele A și K, precum și minerale, inclusiv calciu, magneziu și fier - toate acestea având și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi promovarea sănătății pielii și a oaselor."

Te-ar putea interesa și: Care e cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Asta e pâinea REALĂ! Pâinea 100% secară nu este pâine. Ni s-a spus că are colorant de sfeclă roșie și ăsta e un caz fericit



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel