Leguma care are mai multe proteine decât o friptură

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Alex Munsell
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Alex Munsell

Deși pare greu de crezut, brocoli conține mai multe proteine decât o friptură. Leguma amintită nu are grăsimi saturate și colesterol.

Într-o postare recentă, Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară al USAMV Cluj, spune că există o legumă care conține mai multe proteine decât o friptură. Aceasta este brocoli.

”Broccoli conține mai multe proteine decât o friptură? Consumul de legume verzi prezintă numeroase avantaje nutriționale. Broccoli conține o cantitate mat mare de proteine decât o friptură de vită. Iată calculul: 100g carne de vită are aproximativ 250 kcal și conține aproximativ 26g proteine. 100g broccoli au aproximativ 28 kcal și conțin aproximativ 3,5 g proteine. Dacă calculăm conținutul de proteine la 100 kcal, conținutul de proteine al broccoli per 100 kcal este de 12,5 g, iar cel al cărnii de vită este de 10,4 g. Suplimentar, broccoli nu conține grăsimi saturate și colesterol”, notează Dan Vodnar pagina de Facebook Știință cu sare și piper.

Brocoli și rinichi


Noile cercetări indică faptul că beneficiile unui compus dietetic asupra sănătății rinichilor pot depinde de genetica individului. Descoperirile pot fi utile pentru intervențiile de adaptare pentru prevenirea sau tratarea bolilor renale. Glutationul (GSTM1) este o enzimă care joacă un rol în eliminarea organismului de toxine și în combaterea stresului oxidativ. Mulți indivizi poartă o variantă a genei GSTM1 care împiedică exprimarea genei (numită variantă nulă) și, prin urmare, nu au producție de enzimă. O echipă condusă de Thu H. Le de la Centrul Medical al Universității Rochester a arătat anterior că persoanele care poartă această variantă se confruntă cu un risc mai mare de a suferi o scădere a funcției renale, potrivit sciencedaily.

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel