Erupțiile acneice pot proveni din consumul de alimente specifice, cum ar fi anumiți carbohidrați și produse lactate.
Consumul de alimente cu un indice glicemic agravează acneea, potrivit Academiei Americane de Dermatologi. Indicele glicemic, sau GI, măsoară cât de repede crește nivelul zahărului din sânge un aliment care conține carbohidrați.
Alimentele cu un indice ridicat tind să fie produse procesate, cum ar fi pâinea albă, produse de patiserie, bomboane, sifon, cereale pentru micul dejun, chipsuri și alte alimente nesănătoase.
Aceste alimente pot provoca reacții hormonale care provoacă erupții acneice, conform Dr. Whitney Bowe, medic dermatolog. Pentru o dietă împotriva acneei, alegeți carbohidrați cu conținut scăzut de IG, cum ar fi fasolea, leguminoasele, nucile, semințele, cerealele integrale și legumele și fructele viu colorate.
Unele alimente lactate pot agrava acneea, potrivit AAD. Mai multe studii au legat consumul de lapte, în special laptele degresat, de acnee atât la fete, cât și băieți. Dr. Bowe constată că ar putea fi de vină hormonii adăugați în lapte.
Fructul care te scapă de acnee și alte infecții ale tenului. Numeroase beneficii pentru sănătate
Dacă dieta dvs. tinde să fie săracă în acizi grași omega-3, acest lucru poate avea un impact asupra acneei, potrivit unei recenzii publicată în „Dermato-endocrinologie” în 2009. Dieta dvs. ar trebui să includă multe grăsimi sănătoase din pește, cum ar fi somonul, heringul, tonul și sardinele. Omega-3 puteți găsi și alimente vegetale, cum ar fi semințe de in, semințe de chia și nuci.
3 întrebuințări ale iaurtului la care nu te-ai fi gândit vreodată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News