Stresul, cel mai mare dușman al pielii. Ce probleme poate cauza și cum pot fi tratate. Dermatologul Hassouna Said explică

Data publicării:
Sănătatea pielii, foto Unsplash/ autor: Amanda Dalbjörn
EXCLUSIV
Descriere foto: Sănătatea pielii, foto Unsplash/ autor: Amanda Dalbjörn

Stresul poate avea consecinţe nefaste asupra sănătăţii, iar pielea poate suferi cel mai mult din cauza perioadelor stresante din viața noastră. Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie a explicat pentru Spectacola cum poate afecta stresul sănătatea pielii. 

Din cauza stresului pot să apară afecţiuni noi ale pielii sau poate avea loc exacerbarea celor preexistente. Sigur ai observat că în perioadele stresante din viața ta, pielea a suportat unele modificări și nu ai înțeles pe moment care ar fi cauza. 


„Stresul stimulează secreția de cortizol, histamină, prostaglandine, bradikinină și altele care afectează sănătatea pielii și produc fenomene patologice ale pielii”, a explicat Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie.


Cortizolul este cauza diminuării producerii de acid hialuronic la nivelul pielii, care are rolul de a hidrata și de a menține pielea netedă. Astfel bariera de protecție a pielii este compromisă și odată cu ea și hidratarea. 


„Este o legătură directă și indirectă între stres și sănătatea pielii, pentru că stresul este prima cauză de traume psihice care afectează pielea și cauzează boli cronice și acute ale pielii. Stresul este cauza principală pentru o gamă largă de probleme dermatologice precum: Psoriazis, Vitiligo, Eczeme, Alopecie, Acnee, Căderea părului, Vasculite, Dermatite, Urticarie, etc...”, atenționează medicul. 


Psoriazisul este o boală inflamatorie cronică, aceasta este caracterizată prin leziuni eritemato-scuamoase, localizate pe genunchi, coate, scalp, tălpi, palme. Stresul este principal cauză care poate declanșa această boală. 


„Majoritatea problemelor de la nivelul pielii cauzate de stres au aspecte diferite și multe forme clinice includ: tulburări de pigmentare, Acnee, Dermatită de diferite forme clinice, Riduri, Rozaceea, iar tratamentul include: vitamine, microelemente, antioxidante, antistres, sedative, alături de tratamentul local combinat cu ședințe de mezoterapie, osteopatie și psihoterapie”, a adăugat Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel