Lecția oferită de Petra Pintelei, tânăra nevăzătoare. Nu este supărată pe Dumnezeu pentru „povara” pe care o duce: „Sunt fericită pentru că am primit o misiune”

Data publicării:
Petra Pintelei, captură video TikTok
Descriere foto: Petra Pintelei, captură video TikTok

Petra Pintelei ne oferă tuturor o lecție, prin optimismul prin care privește viața, chiar dacă este nevăzătoare dintotdeauna.

Petra Pintelei nu a văzut niciodată lumina zilei, întrucât tânăra este nevăzătoare încă de la naștere, putând să distingă lucrurile doar într-o proporție de 5%. Cu toate acestea, ea mărturisește că nu a fost niciodată supărată pe Dumnezeu pentru că a fost „împovărată” cu această greutate, întrucât consideră că are propria misiune, pe care trebuie să o îndeplinească aici, pe pământ.

„Nu, în niciun caz, eu sunt fericită pentru că am primit o misiune și că sunt astăzi aici, acum cu atâția oameni în jur, atât în viața reală, cât și virtual. Cum să mă supăr când am atâtea daruri și lucruri frumoase care mi se întâmplă? Uneori, când crezi că ceva îți este luat sau când crezi că ești privat de ceva ce-ți dorești, iată și o parte minunată, eu am misiunea asta de a transmite un mesaj, de a munci, de a-mi trăi viața și am avut atâtea oportunități și proiecte în care am participat, cum să nu fiu recunoscătoare?”, a spus Petra, într-un videoclip realizat pe TikTok.

Citește și: Loredana Groza i-a organizat o surpriză Petrei Pintelei, tânăra nevăzătoare care a uimit toată România: „M-am îndrăgostit de spiritul ei și am vrut să o cunosc”

Petra se intitulează a fi o persoană fericită

Astfel, chiar dacă anumite persoane nu au probleme reale așa cum are Petra, tânăra spune adesea că vede fel de fel de oameni supărați, morocănoși din diferite motive, unele dintre ele putând fi chiar superficiale. 

„De ce aș fi supărată? Nici nu există așa ceva. Nu pot să critic pe nimeni, pentru că fiecare om știe cel mai bine ce e în sufletul lui. Eu știu că sunt fericită și pot să spun că îmi doresc ca cât mai mulți oameni să fie bine, să îi ajute Dumnezeu, să le dea posibilitatea de a-și face viața mai frumoasă. Uneori este foarte greu, nu poți să știi ce e în sufletul fiecărei persoane. Sper să le fie tuturor cât mai bine. Văd uneori, și pot să spun că văd, pentru că acest lucru îl percep din tot sufletul, că foarte multă lume e supărată, chiar dacă nu au dizabilități. E trist, îmi pare rău, dacă aș putea să fac ceva să rezolv asta ar fi bine. Sper ca viața să fie mai bună pentru noi toți.”, a continuat aceasta.

Citește și: Petra Pintelei, apel major: Sunt singură și filmez așa cum pot. Sper ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume! / video

@grauriii "Cum să mă supăr pe Dumnezeu..." ???????????? #emotional #viral #foryou #love #inspiration #petra #romania #positivevibes #foryoupage #nevazatoare #fyp #god #dumnezeu #top #2024 ♬ Instrumen Sholawat Sedih - Yuda pratama

„Eu sunt nevăzătoare din naștere”

Pentru a le arăta tuturor că pot duce o viață normală și cu acest impediment, Petra a învățat să vorbească 6 limbi străine, engleză, spaniolă, rusă, turcă, portugheză și franceză, are propriul loc de muncă și își duce viața de zi cu zi ca orice altă persoană normală.

„De mică m-au fascinat sunetele. Eu sunt nevăzătoare din naștere. Simțul auditiv a preluat foarte mult din ce văzul trebuia să-mi ofere. Și atunci sunetele diferite, mai ales cele ale limbilor străine și muzica, au fost lumea mea de imaginație, de joacă, de împlinirea dorințelor. Și am făcut cursuri de limbi străine. Mama mea a văzut că am acest potențial de a învăța și m-a expus limbilor străine. Am învățat să mă exprim mai ușor pentru că le-am învățat de copil”, a zis Petra Pintelei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel