LeBron James a dezvăluit că bea vin în fiecare seară: "Am auzit că este bun pentru inimă". Ce spune știința

Data actualizării: | Data publicării:
LeBron James, foto Facebook
Descriere foto: LeBron James, foto Facebook

LeBron James susține că bea vin zilnic, după ce i s-a spus că ar fi bun pentru inimă. Iată ce spune știința.

Superstarul NBA, în vârstă de 36 de ani, a declarat pentru ESPN că bea vin în mod regulat și încă este capabil să joace bine baschet.

"Am auzit că este bun pentru inimă", a spus James. "Ascultați, joc cel mai bine din viața mea și beau puțin vin aproape în fiecare zi. Orice ar fi, voi continua".

Consumul de vin, în cantități mici, pentru sănătatea inimii, reprezintă un mit extrem de popular, dar experții atrag atenția că poate deveni un obicei extrem de dăunător pentru sănătate. 

În timp ce vinul, consumat în cantități mici, ar putea avea unele beneficii pentru sănătate, potrivit studiilor, consumul zilnic de alcool poate avea un efect dăunător, încetinind recuperarea rănilor și împiedicând performanța atletică. 


LeBron James a început să bea vin după ce a împlinit 30 de ani


James nu a avut întotdeauna obiceiul de a bea vin, el declarând anterior, într-un interviu acordat ESPN,  că nu a băut deloc vin până la 30 de ani. James a spus că a dezvoltat o astfel de dragoste pentru vin, încât a lăsat-o chiar și pe fiica sa de șapte ani să îl încerce când era mai mică.

James nu este singurul - alți jucători din NBA, precum Carmelo Anthony, Chris Paul și Devin Booker sunt, de asemenea, mari băutori de vin, potrivit NBC News.


Când a fost întrebat despre dragostea sa pentru vin, James a spus că a jucat mai bine baschet în ultimii șase ani, de când a început să bea vin. El a participat la fiecare meci All-Star de când a împlinit 30 de ani în 2015 și și-a îmbunătățit în acest timp performanța minutelor jucate pe meci, punctele pe meci și recuperările pe meci. Anul acesta, James a ratat 12 meciuri din cauza unor accidentări la gleznă, iar numărul de recuperări și pase decisive a scăzut.


Vinul are unele ingrediente benefice pentru inimă


Argumentul lui James cu privire la consumul de vin pentru sănătatea inimii are o bază științifică.

Margarita Rohr, un cardiolog care este, de asemenea, instructor clinic de medicină la NYU Langone Health, a declarat pentru Insider că vinul roșu are proprietăți antioxidante care pot face ca sângele să fie mai puțin predispus la formarea de cheaguri. 

Vinul conține anumiți antioxidanți care pot ajuta la prevenirea bolilor coronariene și a atacurilor de cord. Acest lucru se datorează faptului că acesta conține micronutrienți, numiți polifenoli, care se găsesc în coaja și semințele strugurilor. Polifenolii numiți resveratrol pot susține sănătatea inimii.

 

Polifenolii din vinul roșu au, de asemenea, proprietăți antioxidante. Aceștia pot preveni sau încetini oxidarea lipoproteinelor cu densitate scăzută, care reprezintă colesterolul "rău" din sângele nostru. Dar, de asemenea, crește cantitatea de lipoproteine cu densitate mare, care i "colesterolul bun" din sângele nostru, potrivit Insider.

Prea mult alcool poate anula beneficiile

Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă nu mai mult de un pahar (140 ml) de vin pe zi pentru femei și două pe zi pentru bărbați, potrivit Mayo Clinic. După această măsură, James se încadrează în limita recomandată de specialiști. 


Dar dr Rohr atrage atenția că o cantitate mai mare de vin, consumată în mod regulat, poate începe să aibă un impact asupra sistemului cardiovascular.

"Consumul de alcool în exces poate fi dăunător pentru inimă și, în cazul unui consum excesiv pe o perioadă de timp îndelungată, poate duce la cardiomiopatie alcoolică", a declarat dr. Rohr pentru Insider. "Aceasta este o afecțiune cardiacă care afectează direct mușchiul inimii și poate provoca insuficiență cardiacă"

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel