Leac perfect pentru digestie. Se prepară în câteva minute și ai nevoie doar de un ingredient

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Licoarea preparată în câteva minute poate suplimenta necesarul fier.

Licoarea preparată în câteva minute are nevoie de doar de două ingrediente. Este realizată din apă și stafide. Este o băutură realizată prin înmuierea stafidelor peste noapte într-o cantitate de apă. Licoarea este apoi strecurată.

Această băutură poate îmbunătăți digestia, alungă toxinele și furnizează o varietate de substanțe nutritive importante și antioxidanți. În plus, se spune că este delicioasă, aromată și ușor de preparat, arată Healthline.

Beneficiile potențiale ale apei de stafide

Deși nici un studio nu a examinat în mod specific apa stafide, aceasta poate crește aportul de fier și antioxidanți. Asta pentru că este făcută din stafide, care sunt struguri uscați. Încă se mai fac studii asupra beneficiilor apei de stafide.

Sursă bună de antioxidanți

Stafidele sunt bogate în antioxidanți, care sunt compuși benefici ce vă protejează celulele împotriva compușilor nocivi cunoscuți sub numele de radicali liberi.

Stafidele sunt deosebit de bogate în acid ferulic, rutin, quercetină și acid trans-caftaric. Antioxidanții joacă un rol cheie în sănătate și pot proteja împotriva afecțiunilor cronice precum cancerul, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer.

În special, un studiu pe 15 persoane a arătat că nivelurile de antioxidanți din sânge au crescut semnificativ la aproximativ o oră după ce subiecții au mâncat stafide. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare.

Poate proteja împotriva deficitului de fier

Stafidele conțin o cantitate echitabilă de fier, cu doar 1 uncie (28 grame) furnizarea de aproape 3% din valoarea zilnică (DV). Acest mineral este implicat în transportul oxigenului și producția de celule roșii din sânge. Deficitul de fier  poate duce la anemie, o afecțiune ale cărei simptome includ oboseala, dificultăți de respirație, piele palidă, și slăbiciune.

Cu toate acestea, sunt necesare studii pentru a confirma profilul nutritiv exact al apei de stafide.

Apa de stafide și posibilele reacții alergice

Deși apa de stafide este considerată sigură pentru majoritatea adulților, este posibil ca unii oameni să fie nevoiți să-și limiteze aportul. Stafidele pot provoca reacții alergice, dar cazurile raportate sunt rare.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel