Laura Nureldin, la un pas de moarte. Calvarul prin care a trecut, dezvăluit după ce i s-a atras atenția că are vergeturi: "Seamănă cu dependenţa de droguri"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook Laura Nureldin
Descriere foto: Sursa foto: Facebook Laura Nureldin

Laura Nureldin a dezvăluit calvarul prin care a trecut, în urmă cu mai mult timp, după ce un telespectator i-a atras atenția că are vergeturi.

“De când le am - adică de vreo 20 de ani - mai mereu îmi atrage cineva atenţia că "mi se văd vergeturile". Înţeleg perfect demersul binevoitor, discret şi, uneori, jenat - cel mai recent, al unui telespectator căruia i-am şi mulţumit. Şi i-am promis că o să spun povestea lor, a vergeturilor, fiindcă e una cu final fericit. Pentru mine.

Am fost anorexică. Vorba vine "am fost", că anorexia seamănă cu dependenţa de droguri ori de alcool: ajunge să-ţi spună cineva că te-ai îngrăşat un pic ca să reîncepi să te gândeşti de şapte ori înainte să iei îmbucătura din farfurie. Dar am fost anorexică. Mâncam câte un pumn de popcorn (se umflă repede în burtă, are puţine calorii) şi beam litri de cola fără zahăr. Atât.

Vezi și: "Mi-a pus mâna pe toate cele, mi-a tras fermoarul de la bluză". Ioana Năstase, agresată într-un restaurant: Lui Ilie îi plăcea ce se întâmpla

"Am fost pe punctul de a muri"

 

Am fost pe punctul de a muri. Nu de foame, ci de inimă. Anorexicii nu mor de foame, ci pentru că le cedează miocardul (un muşchi, la urma urmei, care are nevoie de proteine) şi fac infarct. Atunci, demult, când îmi găsisem duşmanul în mâncare, mi-am pierdut sprâncenele aproape complet şi definitiv, a început să-mi cadă părul, iar elasticitatea pielii a devenit o amintire - aşa m-am ales cu dungile alea pe diverse zone ale corpului. Colagenul plecase şi lăsase în loc nişte urme ca sfâşiate de o fiară.

Am vergeturi. Ştiu La început le-am urât. Apoi, le-am acceptat. În cele din urmă, am învăţat să le iubesc. Ele îmi aduc aminte că sunt o supravieţuitoare. Aşa cum cicatricile unui soldat revenit de pe front îi amintesc acestuia că a trecut prin iad şi a trăit să-şi povestească drumul. "Ştii, ţi se văd vergeturile." "Ştiu. Le văd şi eu. Şi le iubesc. Sunt parte din povestea mea", a spus Laura Nureldin, potrivit okmagazine.ro.

Laura Nureldin, cunoscut autor de romane, şi-a început cariera de jurnalist în 2002 și face parte din echipa Observator din iulie 2020.

Vezi și: "Făcuse din mine un ghem de oase". Carmen Rădulescu, momente cumplite: M-a învelit în ziare și mă lăsa să dorm pe gresie, ca să mor mai repede



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Constantin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel