Laura Cosoi, totul despre al treilea trimestru de sarcină. Analize, dietă și pregătirea pentru nașterea naturală: „Am început numărătoarea inversă”

Data publicării:
Laura Cosoi, foto Instagram
Descriere foto: Laura Cosoi, foto Instagram

Laura Cosoi se pregătește să devină mamă pentru a treia oară. 

Laura Cosoi a început numărătoarea inversă pentru întâlnirea cu cea de-a treia fetiță. Vedeta se pregătește să nască natural, pentru a treia oară. În toiul așteptării, actrița a decis să împărtășească cu viitoarele mămici mai multe informații despre cel de-al treilea trimestru al sarcinii, care să le ajute pe acestea să treacă mai ușor peste eventualele obstacole.

 

„E incredibil chiar și pentru mine, dar iată că am început numărătoarea inversă până la venirea pe lume a surioarei Ritei și Verei. Parcă mai ieri îți spuneam că mi se pare minunat să am încă o dată șansă să aduc pe lume un suflet, iar acum mă pregătesc să nasc – natural, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Îi mulțumim Domnului pentru cea de-a treia minune din viețile noastre, suntem recunoscători și nerăbdători să o cunoaștem! Este deja foarte prezența în viață familiei noastre și când spun asta mă refer în primul rând la fete, pentru că în ce ne privește pe mine și Cosmin e normal să ne gândim și să vorbim mereu despre ea.

Ce mă emoționează foarte tare e că fetele au deja o relație cu surioara lor care va veni curând pe lume, iar modul cum își manifestă tandrețea e copleșitor. Spre exemplu, Rita e curioasă și pune tot felul de întrebări: cum mănâncă bebe, cum respiră, dacă ține ochii închiși sau deschiși, dacă doarme sau e trează și multe altele. O pupă, o mângâie și uneori îi cânta. E super implicată în evenimentul acesta din familie!

Pe de altă parte și Vera a preluat un pic din comportamentul Ritei. Știe că bebe e în burtică la mami și vine din senin, îmi ridică tricoul și îi da „puși” surioarei.

Acestea sunt momente de armonie, de bucurie intensă, care mă încarcă mult, pentru că orice sarcina vine cu întâmplări de toate felurile. Nu este o regulă că totul va decurge într-un fel sau altul. Recunosc, sunt norocoasă și simt că Dumnezeu a avut grijă de mine. Dar sunt și zile când mă simt mai obosită, poate chiar copleșită, dacă se adună prea multe.

Că să-ți dau un exemplu, am emoții când aștept rezultatul analizelor, pentru că am carență de fier și vitamina D, pe care o suplinesc cu vitamine, dar tot mă îngrijorez. Însă, mulțumesc lui Dumnezeu, copilul a fost bine la toate controalele de până acum, evoluează frumos și crește în greutate. Așa că, după câteva „rafale” de griji, ne bucurăm iar de „vreme frumoasă” în familie. Cred că e foarte important în general, nu doar pentru mamele care așteaptă să aducă pe lume copii, că atmosfera din familie să fie una cu pace, armonie și dragoste. Cam unde în altă parte am putea să ne facem plinul sufletesc de astfel de sentimente, esențiale pentru echilibrul nostru? Și pentru că tot am vorbit despre analize, iată ce investigații medicale am făcut în trimestrul 3.

Ce analize a făcut în ultimul trimestru de sarcina

Așa cum bine știu toate mamele, în trimestrul al 3-lea e mai greu un pic, pentru că bebe crește foarte mult. Ne apropiem de naștere și din această cauza nu trebuie neglijate analizele specifice perioadei, că să ne asigurăm că totul va fi OK. Că ritmicitate, în trimestrul 3 e bine să mergi la doctor cu frecvența următoare:

Consultații de două ori/luna în săptămânile 29 – 36

Consultații săptămânale între săptămânile 36 – 40

Morfologia fetală de trimestru 3 între săptămânile 31 – 33

Morfologia fetală de trimestrul 3 e o analiză importantă, în care medicul evaluează placentă și cantitatea de lichid amniotic și evaluează dacă există pericolul apariției insuficienței de creștere intrauterină. Se mai face și o evaluare Doppler a arterelor uterine, cordonului ombilical, arterelor renale și cerebrale medii ale bebelușului. Apoi, cam cu două săptămâni înainte de naștere, mai trebuie făcut un examen microscopic de secreție vaginală și o cultură de col că să vadă dacă nu cumva ai vreun streptococ. În funcție de istoricul tău medical e posibil că medicul care te tratează să îți mai recomande și alte analize. 

 

Cum se simte Laura Cosoi în cel de-al treilea trimestru de sarcina

Am ajuns în cel de-al treilea trimestru al celei de-a treia sarcini. Trebuie să mărturisesc că deja nu prea mai pot mânca mult, mai mult „ciugulesc”. Mesele sunt mai dese și aproape frugale, pentru că de ceva vreme am arsuri și reflux. Deja nu mai pot dormi pe spate, iar nopțile mi le petrec mai mult șezând sau pe-o parte. Mai iau câte un dicarbocalm că să ameliorez stările acestea, dar ușurarea e doar de moment. Spre exemplu, dulce nu mai pot mânca deloc, pentru că am arsuri.

Popular, se spune că atunci când o femeie însărcinată are arsuri îi crește părul bebelușului. După cum mă simt acum, cred că fetiță noastră va avea un par de-i vom face codițe la naștere! Lăsând glumă la o parte, Rita și Vera s-au născut și ele cu destul par, așa că cea de-a treia grație cred că va avea și ea podoabă capilară când va vei pe lume.

Ce a mâncat în trimestrul 3 de sarcină

Pentru că multe mame mă întreabă ce mănânc în sarcina, voi detalia și subiectul acesta. Dimineață, iau micul dejun cu fetele. Mănânc destul de des ouă fierte, pentru că sunt sursă importantă de proteine. În afară de asta prefer iaurt, cereale, dar fără zahăr adăugat, brânzeturi slabe și smoothie-uri făcute în casă.

Dacă sunt acasă, pe la 12.00 mănânc un bol cu supă și atât. Între mese, dacă mi-e foame, mănânc fructe sau legume crude și beau ceaiuri, dar nu cu scop terapeutic, ci pentru că îmi place gustul de ceai din plante – tei, mentă, cimbrișor, busuioc etc.

Pe la 5, 6, când vin fetele de la grădi, mănânc din nou cu ele ce am pregătit. De exemplu: budincă de macaroane, sufleuri, friptură de vită – mai rar, pentru că fetele o mănâncă un pic mai greu – ardei umpluți cu legume sau carne, paște, orez cu legume, mâncare în stil asiatic, noodless cu ciuperci, preparate din carne de curcan, peste la cuptor, budincă de orez etc. Puiul l-am cam evitat în perioada această.

Cu cină nu-mi bat foarte mult capul, în sensul că gătesc o dată la două zile și aia mâncăm. Nu avem nicio problema să mâncăm două seri același lucru. Uneori pot să fac și câte o pizza sau pur și simplu să pun pe masă lapte de capra sau ceai și pâine proaspătă cu magiun fără zahăr sau clătite – cu umpluturi dulci sau sărate.

Cred că e foarte important pentru o mama să nu pună presiune pe ea. Așa că, dacă nu mă simt prea bine sau sunt foarte obosită într-o zi, pot să și comand ceva, deși îmi place să gătesc eu pentru familia mea. Cu toate astea, consider că nu trebuie „să-mi dau duhul” în față aragazului dacă am o zi mai grea, ci să mă concentrez pe priorități – nașterea și păstrarea forțelor pentru bebelușul care vine, pentru că oricum ne va solicită suplimentar.

Am noroc că gătesc repede și strâng prin bucătărie la fel de rapid. Iar un noroc și mai mare e că fetele mănâncă tot ce le fac. Le place foarte mult fasolea verde, mazărea, spanacul, ștevia, tocăniță de legume cu quinoa, creveții, dar nu le fac foarte des, deși am o sursă bună de pește și fructe de mare”, a scris Laura Cosoi pe blogul ei. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel