La ce oră să-ți bei cafeaua și de ce. Nu e imediat după ce te trezești!

Data publicării:
Cafea. Foto: Unsplash.com/ autor Mike Kenneally
Descriere foto: Cafea. Foto: Unsplash.com/ autor Mike Kenneally

Mulți dintre noi ne începe ziua cu o ceașcă mare, delicioasă de cafea cu sau fără lapte, cu sau fără zahăr, în funcție de preferințele pe care le avem.

Pentru mulți oameni, ziua nu începe cu adevărat fără o ceașcă de cafea fierbinte (sau cu gheață), cu sua fără zahăr ori lapte. Dar, pentru a maximiza efectele sale energizante, cel mai bun moment pentru a bea cafea s-ar putea să nu fie chiar imediat după ce vă treziți. Dacă cafeaua este o parte esențială a rutinei tale de dimineață sau o folosești atunci când ai nevoie de un plus de concentrare, ar putea exista avantaje în a întârzia prima ceașcă.

"Dacă cafeaua vă ajută să vă simțiți alert și concentrat fără o cădere de energie, acesta este de obicei un semn bun. Dacă vă simțiți anxios, agitat, înfometat, deprimat, cu greață sau atât de agitat încât nu puteți dormi, mai gândiți-vă o dată la cafea sau la cofeină în general", spune Kylene Bogden, medic specialist în medicină și consilier de wellness pentru Love Wellness.

Cafeaua are cofeină în ea, iar stimulentul poate crește nivelul de cortizol. Cortizolul este principalul hormon de stres al organismului și ajută la reglarea metabolismului nostru, a sistemului imunitar și a zahărului din sânge, printre alte funcții, spune Bogden.

Nivelurile noastre de cortizol cresc în mod natural și ating un vârf la aproximativ 30 până la 45 de minute după ce ne trezim - și deoarece cortizolul ne stimulează metabolismul, duce la mai multă energie și vigilență în acest moment al zilei, potrivit unui studiu din iunie 2016 în Emotion.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel