Katy Perry, declarație despre copiii prinși în războiul dintre Israel și Hamas. Cum și-au arătat solidaritatea vedetele internaționale

Data actualizării: | Data publicării:

Katy Perry, nefiind singura, a punctat câteva detalii despre siguranța copiilor în vreme de război.

Războiul ce a izbucnit cu câteva zile în urmă, între „Țara Sfântă” și Hamas, o organizație paramilitară palestiniană, a lăsat multe victime și familii îndurerate. Bilanțul morților este în creștere.

Regiunea nu este străină de conflicte, acestea agravându-se în ultimii ani tot mai mult, iar totul a culminat cu atacul neașteptat al Hamas asupra Israelului. Din loviturile ambelor părți au rezultat mii de morți și și mai mulți răniți.

Vezi și: Natalie Portman, Madonna și Gal Gadot, declarații în legătură cu războiul din Israel. Ce spun starurile internaționale despre conflictul din „Țara Sfântă”

Situația nu a trecut neobservată nici la nivelul artiștilor și vedetelor de pe scena internațională. Gal Gadot, cunoscuta actriță de origine israeliană și-a declarat încă de la bun început susținerea față de „țara mamă”, acolo unde a și efectuat stagiul militar obligatoriu, de doi ani.

Mai departe, Madonna a fost o altă vedetă de calibru mondial care s-a declarat a fi  de partea Israelului prin declarația „inima îi stă alături de poporul israelian”. 

Natalie Portman a adoptat o poziție mai neutră, declarându-se de-a dreptul „uimită de barbarismul prin care au fost răpiți copii”, opunându-se total oricărui tip de conflict.

Vezi și: The Rock și Justin Bieber, declarații cu privire la războiul dintre Israel și Hamas: „Nu sunt interesat să aleg o parte”

Portman a atins un subiect foarte sensibil, iar spre surprinderea publicului, mai multe vedete au adoptat aceeași poziție. Aici putem aminti și pe Katy Perry, solista care încurajează o atitudine mai protectivă din partea autorităților asupra copiilor atât israelieni, cât și palestinieni, numărându-se și ei printre multele victime ale conflictului.

"Mai mult decât orice, copiii din Israel și Statul Palestinei au nevoie de o soluție politică durabilă în fața acestei crize, astfel încât să poată crește în pace și să fie feriți de umbra violenței.", a zis ea, pe contul său de Instagram. Alăturat mesajului este și emblema UNICEF, unul dintre agențiile ONU privind protecția copiilor de pretutindeni.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Lena Headey, o altă actriță cunoscută la nivel internațional mai ales pentru rolul său din Game of Thrones, și-a făcut simțită prezența prin a susține, la fel ca solista Katy Perry, măsuri de protecție în ceea ce privește copiii nevinovați de ambele părți. Ea spus:

„Uciderea palestinienilor nevinovați este oribilă. Uciderea israelienilor nevinovați este oribilă. Dacă nu simți la fel, cred că ar trebui să te întrebi de ce este așa”, a spus ea,

pe contul său de Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey)

 

Mai departe, și Dwayne Johnson a precizat câteva cuvinte cu privire la conflictul aprins dintre cele două state, optând pentru o poziție neutră și el:

„Numărul tot mai mare de vieți nevinovate pierdute, atât israeliene, cât și palestiniene este sfâșietor pe măsură ce acest război escaladează la proporții imense. Nu pretind că știu totul despre situația complicată din Orientul Mijlociu. Aceasta necesită o înțelegere profundă, dar și context și nuanță - ceea ce știu este că actele odioase de terorism, precum acestea, nu sunt niciodată justificate. Condamn terorismul, și în acest moment devastator, inima mea se îndreaptă spre toți oamenii nevinovați și familiile care plâng pentru cei dragi pierduți. Mă rog pentru compasiune și hotărâre. Mă rog pentru toate viețile nevinovate.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel