Jurnalistul Cătălin Ștefănescu, despre anxietate: Greutatea care apasă pe sufletul tău este atât de mare... Anxietatea este o povară care te strivește

pixabay.com
Descriere foto: pixabay.com

Jurnalistul Cătălin Ștefănescu a vorbit despre anxietate, o problemă cu care din ce în ce mai multe persoane se confruntă.

"De foarte multe ori, anxietatea este asociată în mod greşit şi superficial cu o stare de îngrijorare, mici chestii care se întâmplă în viaţa fiecăruia", a spus Cătălin Ștefănescu, într-un podcast realizat de psiholog dr. Raluca Anton.


"Anxietatea şi depresia sunt două chestiuni dificile, grele, complicate, lucruri care îţi inhibă profund comunicarea cu sinele şi cu ceilalţi. Nu ne este doar ruşine să povestim aşa ceva. Din cauza societăţii în care trăim, din cauza nivelului rudimentar în care încă sunt văzute lucrurile acestea în România... Nu este doar faptul că ţi-e ruşine de alţii, ci este şi faptul că, uneori, greutatea care apasă pe umerii tăi şi pe sufletul tău este atât de mare... 

Pot să vorbesc în cunoştinţă de cauză despre anxietate. Anxietatea este o povară, uneori, de dimensiuni colosale care te striveşte şi care îţi taie legăturile cu orice formă de libertate de a vorbi despre ceea ce ţi se întâmplă. În cazurile astea este nevoie de ajutor calificat. În cazul tulburărilor de sănătate mintală grave, acolo lucrurile sunt şi mai complicate", a spus jurnalistul, potrivit DC News.

"Trebuie să fim învăţaţi că trebuie să avem un nivel de decență în relaţia cu sinele, că există comunicare cu tine însuţi, că există o formă de evaluare şi autoevaluare care îţi este profund necesară, iar atunci când ceva nu funcţionează, în zona asta, a te duce şi a cere ajuror nu este o dovadă de slăbiciune, nu este o dovadă de excesivă vulnerabilitate, ci este o dovadă de civilizaţie elementară, exact ca atunci când ai febră, tuşeşti, când te doare nu ştiu ce şi te duci la medic şi îi spui "mă doare asta", a spus Cătălin Ștefănescu.

Citește continuarea pe DC News.

.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 15 apr 2021, 12:05 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience