Jennifer Aniston, cea mai importantă lecție învățată de la mama ei: „Privesc îmbătrânirea ca pe un privilegiu”

Data actualizării: | Data publicării:

Jennifer Aniston, în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit lecția despre îmbătrânire pe care a învățat-o de la mama ei, actrița Nancy Dow.

"Mama mea obișnuia să-mi spună: 'Este vorba despre longevitate. Este un privilegiu să îmbătrânim, dar nu trebuie să ne îmbolnăvim'", a declarat Jennifer Aniston pentru Vogue.

Actrița se concentrează pe sănătate și pe starea de bine, mai presus de modul în care arată.

La 52 de ani, Jennifer Aniston este la fel de veselă și plină de viață ca pe vremea când era Rachel Green în Friends. Și nu atribuie acest lucru unei anumite proceduri estetice sau a unei creme minune.

În schimb, ea spune că tinerețea ei provine dintr-o mentalitate moștenită de la mama ei: dorința de a rămâne sănătoasă.

 


Atâta timp cât Aniston se simte bine, vârsta nu are nicio semnificație, lucru pe care l-a învățat de la mama ei.

"Mama mea a fost întotdeauna atât de sănătoasă și în formă când eram copil. Întotdeauna am avut asta ca model", a declarat recent actrița pentru Vogue. 

Asta a însemnat că actrița nu a mâncat junk food în copilărie, iar când a crescut, a încercat pizza  pentru a se "răzvrăti", dar  și-a dat seama repede că alegerile alimentare ale mamei sale erau cele corecte.

"Nu aveam voie să mâncăm toate cerealele delicioase pe care le consumau prietenii mei. Când am mai crescut, am luat-o razna și mâncam pizza - și Wonder Bread. Ăsta era modul meu de a fi rebelă, nu drogurile sau alcoolul. Voiam să consum niște mâncare delicioasă care era nesănătoasă! Și apoi am observat că nu mă simțeam bine. Așa că am început să mă uit la mama mea, la bunica mea și la bătrânii din viața mea. Ei nu aveau cunoștințele pe care le avem noi acum despre ingrediente și exerciții fizice. Da, este minunat să fii în formă și să arăți bine... dar este vorba despre celulele tale, despre mușchii tăi, astfel încât să putem îmbătrâni și să fim sănătoși", a spus ea.

 


Pentru ea, a îmbătrâni cu grație înseamnă energie și sănătate, susținure prin nutriție, exerciții fizice și o minte curioasă.

 "Sunt la vârsta la care sunt mai interesată ca oricând de sănătatea mea, iar viața mea este înfloritoare, dar, conform societății, acesta este momentul în care ar trebui să mă dpregătesc de pensie. Nu, nu, nu", a explicat ea. "Tinerețea se irosește la tineri, am înțeles. Dar vreau să continui să descopăr informații care să mă inspire".

În cele din urmă, mama ei a învățat-o că "este vorba despre longevitate" - privilegiul de a îmbătrâni. "A fost un fel de motto în viața mea: să mă bucur de vârsta pe care o am și să nu privesc îmbătrânirea ca pe un aspect negativ, ci ca pe un privilegiu care este", a spus ea. "Cu toții îmbătrânim!.  Doctorița mea - nu vreau să îi spun numele, deoarece am inundat-o cu atât de mulți oameni încât abia mai are timp pentru mine - este specializată înmedicină funcțională, așa că este foarte progresistă: peptide, suplimente. Ea nu îți bagă medicamente pe gât. Este mai degrabă de genul: "cum putem rezolva problemele de sănătate cu ajutorul vitaminelor și al dietei?"."

 

Jennifer Aniston s-a născut la 11 februarie 1969, în Sherman Oaks, California, fiind fiica actorilor John Aniston şi Nancy Dow. A locuit un an în Grecia, împreună cu familia, apoi toţi s-au mutat în New York. Avea 9 ani când părinţii au divorţat. Primele încercări în actorie au fost la 11 ani, când a intrat în Rudolf Steiner School. A început să se pregătească ca studentă la actorie la New York's School of Performing Arts.


Nancy Dow s-a născut la 22 iulie 1936 în New York. Este cunoscută pentru rolurile din "The Wild Wild West" (1965), "The Ice House" (1969), "Mr. Terrific" (1966). A murit la 25 mai 2016, la Los Angeles, California.

 
Avea descendenţe italiene, irlandeze şi scoţiene, conform imdb.com. A scris o carte despre realţia ei cu Jennifer - "From Mother and Daughter to Friends: A Memoir" (1999).

În 2011 şi 2012 a avut mai multe accidente vascular-cerebrale care i-au afectat capacitatea de a vorbi şi a merge.

 

John Aniston s-a născut la 24 iulie 1933 în Creta, Grecia, numele real fiind Yannis Anastassakis. Şi-a schimbat numele de familie când s-a mutat la New York. Este cunoscut publicului din filmele "Days of Our Lives" (1965), "Search for Tomorrow" (1951), "Journeyman" (2007). A jucat în peste 40 de producţii teatrale între care şi cea care reprezintă debutul lui pe Broadway - musicalul "Little Mary Sunshine" şi producţia semnată de Arthur Miller, "Death of a Salesman", precizează imdb.com.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel