Jamilia, reacție dură după ce a pierdut „eclerul la tavă”: „Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în România, voi merge la nivel european”

Data publicării:
Jamila, foto Facebook
Descriere foto: Jamila, foto Facebook

Jamila a avut prima reacție după ce a pierdut procesul eclerului.

Conflictul dintre Jamila și Laura Laurențiu, care avea la bază „eclerul la tavă”, părea că a ajuns la final, întrucât instanța a găsit-o nevinovată pe Laura, astfel încât celebra Jamila ar trebui acum să îi plătească daune destul de mari  rivalei sale. 

Procesul a fost intentat chiar de Jamila, care a reclamat faptul că i-a fost blocat pe nedrept un videoclip de pe Youtube, după care a fost șters complet, potrivit adevărul. Acest lucru a însemnat, în mod evident, o pierdere destul de mare financiară pentru Jamila, care s-a hotărât atunci să deschidă un proces împotriva Laurei, care susținea faptul că rețeta îi aparține. Instanța a decis însă că Jamila nu are dreptate, lucru care a înfuriat-o teribil pe aceasta, reacționând dur. 

„NU AM DAT PE NIMENI ÎN JUDECATĂ PENTRU O REȚETA SAU PENTRU CĂ AȘ FI INVENTAT EU O REȚETA. Și scriu asta cu litere mari trăgând nădejde că lucrurile acestea se vor înțelege într-un final.

Eu am deschis o acțiune pentru că mi s-a blocat pe nedrept un clip după ce s-a trimis către Youtube un raport  pentru încălcarea drepturilor de autor pentru TITLUL REȚETEI, nu pentru rețeta, cele două rețete având gramaje diferite pentru toate ingredientele”, a spus Jamila pe pagina sa oficială.

Te-ar putea interesa și: Moșii de Iarnă 2023. Ce NU ai voie să faci azi. Tradiții și obiceiuri

Jamila, dispusă să-și facă dreptate cu orice preț

Procesul nu se va încheia aici, promite Jamila. Aceasta are de gând să meargă până în pânzele albe pentru a i se face dreptate și dacă instanța din România nu este dispusă să o apere, va apela la ajutorul european, a mai spus aceasta.

„Procesul va continuă la recurs, iar dacă nu-mi voi găsi dreptatea în România, voi merge și la nivel european. Asta pentru că am simțul dreptății foarte dezvoltat și pentru că vreau să mă apar atât cât se poate din punct de vedere legal. Tot ceea ce am făcut a fost să-mi apar munca, imaginea și tot ceea ce am clădit în acești 11 ani. Nu mi-e frică de nimeni, decât de Dumnezeu și mi-am promis mie însămi că nu o să mai las pe nimeni să-și bată joc de mine”  , a spus creatoarea de conținut.

Citește și: Ce alimente trebuie să avem în casă, în cazul unui cutremur: „Mâncarea pentru urgențe ar trebui să ne ajungă câteva zile”

„Rețetele nu au drepturi de autor”

Mai mult, Jamila spune că nicio rețetă nu poate fi atribuită cuiva, întrucât cea mai mare parte din ele au fost inventate cu zeci de ani în urmă. Totuși, dacă bloggerița va fi găsită cea vinovată, aceasta va trebui s-i plătească Laurei 25.000 de lei cheltuieli de judecată, pe lângă cei 5.000 de lei de la fond.

„Rețetele nu au drepturi de autor, repet asta la nesfârșit! Nu poți demonstra că tu ai inventat o rețeta atât timp cât rețetele respective au fost inventate de alții cu sunt și chiar mii de ani în urmă. Așa cum eclerul a fost inventat de către Antonin Carême în 1861. Noi, bloggerii culinari putem doar să ne punem amprenta pe aceste rețete, să venim cu variante noi, cu gusturi noi. Același lucru îl fac și marii bucătari, cum e Jamie Oliver sau Gordon Ramsey. Jamie merge în Maroc, gătește rețete cu localnicii, vede cu ce se mănâncă bucătăria marocană și apoi și publică o carte de bucate cu variantele lui pentru respectivele rețete marocane. Nu am văzut să-i raporteze cineva ceva! Nu am văzut să țipe nimeni să adauge sursă! Dimpotrivă, așa a evoluat gastronomia și așa se întâmplă peste tot în lume.”, a mai spus Jamila. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel