Jamila, rețetă de urzici cu mălai de post. Mâncarea din copilărie rapidă, pe care trebuie neapărat să o prepari și tu

Data publicării:

Iată o rețetă extrem de ușoară de urzici, pe care trebuie să o încerci și tu.

Urzicile sunt cele mai cunoscute plante de sezon, cu beneficii foarte bune pentru sănătate, dar și cu un gust excelent, dacă deții rețeta perfectă. Cel mai probabil, cu toții am degustat cel puțin o dată acest preparat în copilărie, iar dacă duci dorul gustului de odinioară, avem varianta perfectă pentru tine. Este o rețetă ușoară, foarte rapidă și extrem de delicioasă, pe care o poți savura oricând în Postul Paștelui. Și, pentru a ne asigura că vei obține un preparat exact ca cel din copilărie, îți prezentăm mai jos rețeta realizată de food bloggerul Jamila.

Ingrediente:

1kg urzici
100g mălai
2 cepe tocate mărunt
1 căpățână de usturoi
3-4 linguri ulei
sare
piper

Te-ar putea interesa și: Paula Seling, rețetă de șnițele de post. Secretele artistei pentru un preparat delicios și rapid

Mod de preparare:

„Pentru început, va trebui să opărim urzicile în apă, care trebuie să fie spălate foarte bine în mai multe ape. Adaug sare în apă și adaug urzicile puțin câte puțin și le las să fiarbă aproximativ 5 minute. După acest timp, le voi scoate și le voi pune într-o sită, la scurs. Le pun și pe celelalte și le las să fiarbă. După ce le-am opărit, le voi lăsa să se răcească, pentru a le putea manevra. Voi păstra și apa în care au fiert acestea, pentru că o voi folosi la mâncare.”, a dezvăluit Jamila.

Pe aceeași temă: Ciorbă "de burtă" de post. Rețeta simplă și gustoasă care se prepară la mănăstire: „Acesta e primul secret”

Jamila, rețetă de urzici

În continuare, când urzicile sunt gata, Jamila le scoate din oală pentru a le toca mărunt și pentru a continua, astfel, modul de preparare. La final, celebrul food blogger le consumă alături de o mămăligă, așa cum spune rețeta tradițională, însă pentru persoanele care nu țin post, aceasta recomandă să adăugați și puțină smântână. De asemenea, hreanul nu ar trebui să lipsească de lângă acest preparat.

„Urzicile s-au răcit, așa că le voi tăia cu cuțitul cât mai mărunt posibil, puteți folosi și un robot de bucătărie. Pentru mâncare, voi începe cu uleiul, unde voi adăuga ceapa, puțină sare și o voi găti până când se va înmuia. Apoi, adaug usturoiul și îl mai gătesc 1 minut cel mult. După acest timp, adaug urzicile, mălaiul și voi amesteca bine. Adăugăm apa în care au fiert urzicile puțin câte puțin și frecăm foarte bine urzicile cu mălaiul.

După ce le-am fiert cam 15 minute, puneți lichid în funcție de cât de groasă vreți să iasă mâncarea. Condimentați cu ulei și sare, dacă mai este nevoie. Este un preparat de post foarte gustos și ușor de făcut. Puteți să le serviți cu mămăligă, așa cum am făcut eu, dar este foarte bună și cu smântână și hrean.”, a continuat food bloggerul. 

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de gogoși de post. Trucuri inedite pentru un rezultat extrem de pufos



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel