Paula Seling, rețetă de șnițele de post. Secretele artistei pentru un preparat delicios și rapid

Data publicării:

Paula Seling îți propune o rețetă delicioasă de șnițele de post.

Paula Seling a decis să devină vegană în urmă cu aproximativ 14 ani de zile, lucru pare că îi priește din plin. Vedeta a învățat să gătească fără carne sau fără alte produse pe bază animală, iar pentru fiecare preparat tradițional pe care obișnuia să-l consume cu ani de zile în urmă, aceasta a găsit un înlocuitor. Asta se întâmplă și în cazul rețetei de șnițele, pe care vedeta o prepară simplu cu ajutorul ciupercilor pleurotus. Astfel, cântăreața spune că gustul e unul extrem de bun, iar alături de o salată colorată, ai o masă perfectă pentru Postul Paștelui.

„Este un preparat de post foarte gustos, iar eu vi-l recomand. Începem prin a asezona ciupercile, după care le lăsăm puțin la marinat. Le dăm cu sare, piper, boia cât să prindă culoare și gust, puneți cu încredere și usturoiu, pentru că este foarte sănătos. După ce le-am pus aceste ingrediente, le aranjăm și le lăsăm la marinat în frigider câteva ore. 

Până se odihnesc ciupercile, pregătim învelișul lor, care se face din lapte de migdale cu făină și batem bine până se omogenizează. Batem până când compoziția devine mai groasă, de consistența smântânii de băut, iaurtului. Punem condimente, boia, piper, usturoiu, pătrunjel proaspăt.”, a spus Paula Seling, pe Youtube.

Citește și: Ciorbă "de burtă" de post. Rețeta simplă și gustoasă care se prepară la mănăstire: „Acesta e primul secret”

După ce s-au marinat ciupercile, urmează prepararea propriu-zisă

După ce au stat suficient timp la marinat, Paula Seling scoate ciupercile din frigider, pe care le dă mai întâi prin făină, iar apoi prin compoziția de lapte și făină. Tot procedeul este exact ca în cazul unor șnițele făcute pe bază de carne, singura diferență fiind la nivelul materiei prime folosite.

„Am scos ciupercile de la marinat, nu punem prea mult ulei în tigaie. Ciupercile le luăm de cotor, le plimbăm prin făină, după care le dăm prin compoziția cu lapte și le punem frumos în tigaie. Le întoarcem când vedem că s-au rumenit ca orice șnițel și așteptăm să se coacă. O să le pun pe un șervețel, unde să se absoarbă tot uleiul.”, a continuat ea.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de gogoși de post. Trucuri inedite pentru un rezultat extrem de pufos

Vedeta le-a servit cu salată

Chiar dacă spune că această rețetă poate fi servită cu orice garnitură, după bunul plac, vedeta nu și-a dorit carbohidrați în plus în farfuria sa, motiv pentru care a ales să servească preparatul doar cu o salată colorată, de sezon.

„Aceasta e rețeta de șnițele de post, cât timp s-au scurs ele de ulei, am făcut o salată rapidă cu roșii, castraveți, ceapă, usturoiu și ardei iute, pentru că mie îmi place. Le punem pe toate pe o farfurie, voi vă puteți face și orez, eu nu consider că e neapărată garnitura.”, a adăugat Paula Seling.

Citește și: Hummus de casă cu ardei copt. Rețeta de post care e gata în doar 5 minute



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel