Jamala, interpreta din Ucraina care a câștigat Eurovision 2016, invitată de onoare la finala Selecției Naționale

Data publicării:
Jamala, foto TVR
Descriere foto: Jamala, foto TVR

Jamala, interpreta din Ucraina care a câștigat ediția din 2016 a Eurovision Song Contest, va urca pe scena ultimului act al Selecției Naționale, în calitate de invitat special.

Marea finală va fi pe 5 martie, în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR+ şi pe canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00.

 Artista Jamala, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, va interpreta piesa „1944”, care a dus Eurovisionul la Kiev, sâmbătă, în direct la TVR.

Pentru proiectul „1944”, artista și-a găsit inspirația în drama familiei sale. În al Doilea Război Mondial, străbunica ei a fost deportată în Asia Centrală împreună cu cei cinci copii ai săi. Aproape 80 de ani mai târziu, Jamala a devenit unul dintre refugiații care se retrag din calea războiului. Drumul ei a trecut prin România și o va duce pe scena Eurovision România, pentru a transmite un mesaj de pace și unitate în fața celui mai greu conflict european din ultimele opt decenii.

EUROVISION 2022. Rusia, interzisă la ediția din acest an, pe fondul crizei din Ucraina

Melodia, un manifest împotriva crimelor săvârșite de regimul stalinist împotriva tătarilor din Crimeea scris de poetul Art Antonyan, a făcut înconjurul lumii, iar astăzi, mesajul său pare mai actual decât oricând. 

„1944” este prima piesă din istoria concursului Eurovision care conține versuri în limba tătară crimeeană. Referenul melodiei a stârnit o emoție puternică pe scena din Stockholm, reluând fragmente dintr-un cântec popular al tătarilor din Crimeea, "Ey Güzel Qırım".

Sâmbătă, mesajul artistei din Ucraina va răsuna în finala Selecției Naționale, în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR+ şi pe canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00. 

Line-up-ul evenimentului cuprinde, alături de câștigătoarea ESC 2016, concurenții Eurovision Song Contest din șapte țări: Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati - „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea - „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan - „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria) - și finaliștii Selecției Naționale 2022.

 

Cine va prezenta Eurovision anul acesta? TVR a făcut anunțul!Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel