EUROVISION 2022. Rusia, interzisă la ediția din acest an, pe fondul crizei din Ucraina

Data publicării:
Rusia, interzisă la EUROVISION 2022.
Descriere foto: Rusia, interzisă la EUROVISION 2022.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anunțat că niciun artist rus nu va participa la ediția din acest an a concursului 

Finlanda a declarat vineri că nu va trimite concurenţi la finala Eurovision 2022 în cazul în care Rusia va avea voie să participe, în timp ce alţi radiodifuzori publici europeni, inclusiv din Ucraina, au solicitat interzicerea participării Rusiei la concursul muzical.

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat joi că intenţionează să permită Rusiei să concureze la ediţia din acest an a acestei competiţii muzicale, în pofida invaziei de către forţele ruse a Ucrainei. Organizatorii au descris concursul drept un "eveniment cultural apolitic" şi au părut să respingă sugestiile că atacul Moscovei asupra Ucrainei ar duce la interzicerea participării Rusiei la ediţia de anul acesta a competiţiei, notează Agerpres.

 

 

„Comitetul Executiv al UER a luat această decizie în urma unei recomandări făcute în cursul zilei de astăzi de către organismul de conducere al concursului Eurovision, Grupul de Referință, pe baza regulilor evenimentului și a valorilor UER. Recomandarea Grupului de Referință a fost susținută și de Comitetul de Televiziune al EBU.

Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei candidaturi rusești în concursul din acest an ar putea discredita competiția. 

Înainte de a lua această decizie, UER a avut timp să se consulte pe larg cu membrii săi.

EBU este o organizație membră apolitică a radiodifuzorilor care se angajează să susțină valorile serviciului public. 

Rămânem dedicați protejării valorilor unui concurs cultural care promovează schimbul și înțelegerea internațională, aduce publicul împreună, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă”, se arată într-un comunicat de presă, emis de EBU. 

 

Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision va avea loc la Torino în luna mai, după ce trupa rock italiană Maneskin a câştigat concursul din 2021.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel