Iulian Postelnicu, detalii din culisele filmului „Oameni de treabă”, cel mai premiat de la Gala Premiilor Gopo 2023: „Când am citit scenariul, m-am și enervat, îmi era și milă”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Iulian Postelnicu, personajul principal din filmul „Oameni de treabă” a fost invitatul Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii „Înâlnire cu arta”, unde a dezvăluit informații inedite despre filmul cel mai premiat de la Gala Gopo 2023. 

Filmul „Oameni de treabă”, regizat de Paul Negoescu şi produs de Anamaria Antoci, a câștigat marți seara, pe 25 aprilie 2023, mai multe premii importante la Gala Premiilor Gopo. Printre acestea se numără și premiul pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol secundar și cel mai bun actor în rol principal, titlu câștigat de Iulian Postelnicu. Cel din urmă a fost invitat în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”, de la Spectacola și DC News, realizată de Georgiana Ioniță, unde a dezvăluit informații inedite din culisele unuia dintre cele mai premiate filme de la Gala Gopo de anul acesta, „Oameni de treabă.”

„Mă simt satisfăcut în ceea ce privește proiectul acesta. Mi-a plăcut de la început, mi-a plăcut parcursul lui după ce l-am încheiat și nu are cum să nu fie flatant faptul că a fost apreciat filmul și ce am făcut eu în el, dar și munca întregii echipe.

A fost o încercare pentru mine să-mi recapăt accentul de care am încercat să scap atâția ani. Fiecare zonă are specificul său. Nu a fost complicat, a fost extraordinar de plăcut. Dacă nu faci lucrul ăsta cu plăcere, nu are sens să faci actorie.”, a declarat Iulian Postelnicu, în cadrul emisiunii „Întâlnire cu artă”, de la Spectacola și DC News. 

Te-ar putea interesa și: Gopo 2023. Teambuilding a câștigat Premiul publicului. Este filmul românesc cu cel mai mare succes la box office

 

Cine este Ilie, personajul principal din „Oameni de treabă”

Așadar, filmul îl are în centrul acțiunii pe Ilie, un polițist care vine de la oraș pentru a fi șef de post chiar în satul său de origine. Acesta nu face deloc parte din categoria „oamenilor de treabă”, mărturisește Iulian Postelnicu, care spune că personajul său ignoră în cea mai mare parte a timpului conflictele care se întâmplă în jurul său sau le tratează cu superficialitate. 

„Ilie e un personaj destul de colorat, nu este un om de teatră. Titlul este, evident, ironic. Toate personajele din povestea asta nu au legătură cu treaba bună, sunt doar două-trei persoane inocente. Ilie nu este un om de treabă, e o persoană cu care eu nu mi-aș dori să am de-a face, iar acesta a fost unul dintre motivele care m-au atras. Când am citit scenariul, m-am și enervat, mă enerva Ilie, îmi venea să-l bat, îmi era și milă de el, râdeam de el, a fost ceva colorat, iar amestecul acesta mi-a plăcut foarte mult. 

El a lucrat în Botoșani ca agent de poliție, după care s-a transferat în satul de unde este el de origine, ajunge șef de post și nu face nimic. Nu iese din cuvântul primarului, cu oamenii pe care ar trebui să-i servească se poartă execrabil, e respingător.”, a mai spus actorul. 

Citește și: Liviu Dragnea, imitat la Premiile Gopo 2023. Momentul a amuzat copios pe toată lumea

 

„Asta a fost cea mai grea parte”

Și experiența de la filmări a fost una inedită, spune Iulian Postelnicu, care dezvăluie totuși și câteva greutăți pe care le-a întâmpinat echipa de producție. 

„Nu cred că s-a vrut un desen realist al realității de la noi. Pur și simplu s-a povestit despre un om care e prins între alegeri, e în bătaia vântului, închide ochii când nu vrea să vadă. Sunt peste tot persoane ca Ilie, în toate domeniile și toate țările.

În afară de momentele în care a fost greu din cauza vremii, filmarea trebuia să fie în luna mai, dar a fost o primăvară extrem de friguroasă, n-am avut soare aproape deloc, au vânate momentele cu soare, și asta a fost cea mai grea parte. Altfel, totul a fost superb, foarte mișto, cu toți colegii actori m-am înțeles foarte bine și am rămas prieteni, am stat o lună în Botoșani toți. E ca o tabără când mai și filmezi ceva”, a mai spus el.

VEZI și: Lia Bugnar a izbucnit în lacrimi, pe scena Premiilor Gopo 2023. Moment extrem de emoționant pentru scenaristă: „Cam asta rămâne după noi”

Vezi întreaga emisiune: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel