Îți smulgi firele de păr din nas? Nu o mai face. Riști boli grave

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Îți smulgi firele de păr din nas? Riști să te îmbolnăvești. Află cum ar trebui să procecezi.

Îți smulgi firele de păr din nas? Nu mai face acest lucru. Poți să te îmbolnăvești grav. Pe măsură ce îmbătrânești, firele de păr din nas devin mai lungi, mai grosiere și pot deveni mai vizibile.

Nu există niciun beneficiu pentru sănătate pentru îndepărtarea părului nasului, dar mulți oameni aleg să le îndepărteze din motive personale. Deși este posibil să vă fi gândit să vă smulgeți părul nasului, poate doriți să puneți penseta jos.

Părul nasului este o parte importantă a sistemului de apărare al corpului tău. Ajută la menținerea prafului, alergenilor și a altor particule mici de la intrarea în plămâni.

Îndepărtarea părului din nas te poate face mai sensibil la aceste tipuri de resturi. Smulgerea firelor de păr poate duce, de asemenea, la iritații, infecții și fire de păr îngroșate, potrivit Healthline.

Smulgerea părului din nas, riscuri

Următoarele complicații pot rezulta din smulgerea părului nasului.

Păr îngroșat. Un păr îngroșat este o complicație comună a îndepărtării părului. Apare atunci când un fir de păr care a fost îndepărtat crește înapoi în piele și nu poate ieși din foliculul său.

Firele de păr îngroșate apar cel mai adesea în zonele în care părul este îndepărtat frecvent, cum ar fi fața, axilele și zona pubiană. Simptomele comune ale unui păr nas îngroșat includ:

- formarea unui coș

- iritație

- durere

- mâncărime

Firele de păr îngroșate se vindecă de obicei de la sine, dar dacă devine o problemă cronică, poate doriți să vă consultați medicul.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel