Irina Margareta Nistor îi face praf pe toți cei care critică filmele românești: „Hai să fim mai puțin invidioși!”

Data actualizării: | Data publicării:
Irina Margareta Nistor, captură video Youtube
Descriere foto: Irina Margareta Nistor, captură video Youtube

Irina Margareta Nistor a vorbit despre succesul de care se bucură filmele românești.

Cele mai noi filme românești, care au strâns sute de oameni în cinematografe în timp record, au stârnit extrem de multe controverse în rândul fanilor, al criticilor de film, dar și al altor persoane publice, care s-au împărțit în două tabere: pro și contra. Irina Margareta Nistor spune că această atitudine este firească, întrucât suntem construiți diferiți și, implicit, valorile și principiile sunt diferite.

„E grav când nu e împărțită lumea în pro și contra, înseamnă că există unanimitate. Eu cred că ne-a ajuns 50 de ani de unanimitate, așa că e perfect din punctul meu de vedere.”, a declarat Irina Margartea Nistor, potrivit click!.

Pe aceeași temă: Cornel Ilie îi face praf pe actorii din „Romina, VTM”: „Ăla e film, cu maneliști? O tâmpenie, o porcărie!”

Cum își explică succesul „Romina, VTM”

Mai mult, Irina Margareta Nistor consideră că succesul filmului Romina, VTM nu era greu de premeditat. Producătorii au ales să se axeze pe un concept deja iubit în rândul tuturor cinefililor. 

„E simplu. Așa cum a existat dintotdeauna și un succes enorm al filmului indian. Într-un fel, au preluat rețeta asta după ani de zile și au adus-o aici, chiar dacă în paralel există și un festival de film indian, dar nu pe clasice. Multă muzică, multă iubire, deci s-a mers pe ceva pentru care erau niște cozi nesfârșite pe fostul bulevard al cinematografelor. Istoria se repetă.

Este în film pentru publicul lui. Eu nu mă număr printre adepții lui, dar am văzut că altfel nu puteam să vorbesc despre el. E conceput de așa natură ca să funcționeze pentru un public tânăr, care vrea să asculte muzică foarte ritmată. Reamintesc, însă, că indiferent din ce lume ar veni, la majorat se cântă acum melodia lui Salam!”, a mai declarat criticul de film pentru sursa citată.

Citește și: Ce crede Florin Călinescu despre filmele „Teambuilding” și „Romina, VTM”: „Și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, nu pile, nu șmecherii”

Ce spune criticul de film despre „Teambuilding”

Când vine vorba despre „Teambuilding”, Irina Margareta Nistor are doar cuvinte de laudă. Totuși, părerile controversate nu au fost împărtășite de cei care au plătit să vadă acest film, ci de cei care au putut să-l vizioneze pe platformele gratuite, consideră aceasta. În final, criticul de film spune că „invidia” și-a spus cuvântul în cazul celor care pun la zid această producție.

„Mie mi s-a părut că are foarte multă ironie acest film și, dacă știi s-o suporți și să nu te simți vizat în mod direct, probabil că suporți altfel. Plus că e curiozitatea aceea să vezi ce se întâmplă într-un teambuilding, mai ales atunci când nu ai fost niciodată.

Majoritatea scandalurilor, însă, au apărut după ce filmul a intrat pe Netflix. Până atunci, la cinema a avut număr impresionant de spectatori. Dar să remarcăm că vocile contra au fost alea care l-au văzut aproape pe gratis!

Ce să înțelegem din asta? Invidia pentru cei care au câștigat! Ei și-au investit banii, nu au luat din impozitele noastre! Hai să fim mai puțin invidioși!”, a mai spus aceasta. 

VEZI și: Pavel Bartoș, după criticile primite de „Teambuilding”: „Se vede cine are valoare și cine nu”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel