ÎPS Teodosie, judecat de CNCD. Ce riscă arhiepiscopul Tomisului după declarațiile controversate

Data publicării:
IPS Teodosie, captură foto YouTube/ Radio Dobrogea
Descriere foto: IPS Teodosie, captură foto YouTube/ Radio Dobrogea

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost sesizat în privința declarațiilor făcute de ÎPS Teodosie. 

Amintim că arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă mai puțin obișnuită, joi, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în biserică.

Rolul femeii în biserică. IPS Teodosie: „Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

"Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul și iată, se află cu această neputință. (...) Femeii i s-a spus „În dureri vei naște fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri. Sunt toate acestea care lămuresc diferența dintre bărbat și femeie", a declarat IPS Teodosie pentru Radio Dobrogea. 

În urma acesto declarații a fost făcută o sesizare la CNCD. Asztalos Csaba, președintele CNCD, a fost întrebat la Antena 3 ce urmează în acest caz.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel