Rolul femeii în biserică. IPS Teodosie: „Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

Data publicării:
IPS Teodosie, captură foto YouTube/ Radio Dobrogea
Descriere foto: IPS Teodosie, captură foto YouTube/ Radio Dobrogea

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului spune că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de "condiția slăbiciunilor sale". 

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie susține că nu este o discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în biserică și că  "dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri". 

"Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul și iată, se află cu această neputință. (...) Femeii i s-a spus „În dureri vei naște fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri. Sunt toate acestea care lămuresc diferența dintre bărbat și femeie", a declarat IPS Teodosie pentru Radio Dobrogea. 


Arhiepiscopia Tomisului a transmis un nou mesaj  pe rețelele se socializare după declarațiile ÎPS Teodosie despre rolul femeii în biserică.

Vai, IPS Teodosie a supărat feministele și feminiștii necititori de Biblie 
Partea proastă cu propaganda e că te manipulează după cum vrea, folosind niște tehnici de manual:
1-accentuează că avem hate-speech, că femeia e începutul răutății în lume, ca indignarea să crească, pe bază de misoginism închipuit.
2-uită/nu știe să spună că IPS Teodosie citează din Biblie când spune că Femeia a început păcatul
3-taie partea pozitivă a discursului, în care femeia a fost reabilitată prin Maica Domnului, ca nu cumva să pierzi efectul dorit de ură.
Acu ce să-i faci, Biblia le miroase urât multora...plus că înțelegerea ei corectă e o adevărată corvoadă pentru cei cărora nu le trebuiesc aruncate mărgăritarele.
Dar să vedem răspunsul complet al IPS Teodosie, ca să ne lămurim că tot prin femeie lumea a fost mântuită”, se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Video cu declarațiile 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel