Ioana Ginghină, semnal de alarmă pentru adolescenți: „Concentrează-te să te construiești pe tine, în loc să cauți validare de la alții”

Data publicării:

Ioana Ginghină le-a oferit adolescenților mai multe sfaturi esențiale de urmat la această vârstă plină de provocări.

Ioana Ginghină trece zilnic prin fel de fel de experiențe diferite, când vine vorba de viața de mamă. Traiul alături de o adolescentă nu este cel mai ușor, întrucât această etapă din viață vine cu foarte multe idei noi, unele mai controversate decât altele, cu schimbări de comportament și, inevitabil, cu conflicte. Cu toate acestea, actrița a încercat întotdeauna să pună într-o balanță dorințele și necesitățile fiicei sale, cu propriile sale valori și reguli. Astfel, artista și Ruxi ajung adesea la un consens, însă tot acest proces a făcut-o pe Ioana să observe anumite principii și gânduri pe care adolescenții le au la această vârstă, motiv pentru care s-a gândit să le ofere câteva sfaturi de luat în calcul.

„Dacă ai între 12 și 18 ani și crezi că a fi singur și nu într-o relație este o mare problemă, crede-mă, nu este. Nu trebuie să-ți pierzi timp valoros, ca să-ți cauți dragostea vieții tale, o să vină la timpul potrivit. Concentrează-te să te construiești pe tine, în loc să cauți validare de la alții. E important să-ți faci prieteni care te susțin, nu sta cu oameni care nu au aceeași viziune ca și tine sau nicio viziune: nu lăsa pe nimeni să te oprească. Ai grijă cum și cui povestești despre visurile tale, nu toți prietenii pot face față dorințelor tale. Începe să lucrezi la dorințele tale, fă-ți planuri, succesul va veni natural, dacă te concentrezi pe tine. Nu lăsa pe nimeni să te tragă înapoi și, nu în ultimul rând, stai calm, disciplinat, fii deschis la minte, chiar când viața e grea. Astfel, îți vei dezvolta abilități care te vor ajuta în viitor.”, a spus Ioana Ginghină pe rețelele de socializare.

Citește și: Ioana Ginghină, pusă în dificultate de fiica sa: „Inițial a fost șoc, apoi lacrimi”. Cu ce situație s-a confruntat actrița

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ioana Ginghina (@ioanaginghina)

Ioana Ginghină, semnal de alarmă pentru părinți

Actrița a tras recent și un semnal de alarmă pentru toți părinții care nu își supraveghează îndeaproape adolescenții. Chiar dacă copiii nu sunt problematici la suprafață și nu provoacă niciun fel de conflict, asta nu înseamnă că ei sunt feriți de pericolele din jur, pe care societatea actuală și anturajele nepotrivite le promovează. Aceasta a adus în discuție, pe această cale, accidentul controversat din stațiunea 2 Mai, când un tânăr drogat la volan a luat viața a două persoane, în jurul vârstei de 20 de ani. 

„Nu vi se pare că lumea a luat-o razna? Că parcă acum, mai mult ca niciodată, ai senzația că tot răul din lume se întâmplă chiar lângă noi. Situațiile care se întâmplă mă sperie, dar și indiferența mă sperie.

O știre, pentru mine, tulburătoare a făcut valuri în media recent. Un tânăr de 19 ani a fost implicat într-un incident tragic, în care doi tineri nevinovați și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți. Și cel mai înspăimântător aspect este că acesta poate scăpa nepedepsit, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri similare.

Dacă avem un copil care învață bine și nu face probleme acasă, asta nu înseamnă că nu poate avea un anturaj care să fie un pericol pentru viața lui. Ni s-a demonstrat și asta în cazul fetei din Județul Neamț.”, a scris Ioana Ginghină pe blogul său personal.

VEZI și: Nunta Ioanei Ginghină, marcată de mai multe evenimente neplăcute. Soțul vedetei a ajuns de urgență la spital, iar vecinii au chemat poliția

„Responsabilitatea noastră de părinți nu se termină niciodată”

Așadar, chiar dacă copiii par suficient de maturi și de responsabili cu propria viață, Ioana Ginghină spune că lucrurile pot părea așa doar în aparență. În realitate, un părinte trebuie să continue constant să-și îndeplinească rolul și să-și îndrume cât mai corect copilul. 

„Este esențial să fim conștienți de anturajul adolescenților noștri. Dacă prietenii lor consumă droguri, este posibil ca și copilul nostru să simtă presiunea de a face la fel.

Dar nu trebuie să uităm un lucru crucial: responsabilitatea noastră de părinți nu se termină niciodată, dar mai ales în perioada adolescenței. Chiar dacă avem acasă un copil perfect, știm cu toții că mintea unui adolescent are „ape” adânci și uneori întunecate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel