A treia ecranizare a romanului polițist „Atac în bibliotecă”, la 40 de ani de la lansare. George Arion, la Întâlnire cu Arta - VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

Săptămâna aceasta, scriitorul George Arion vine în platoul Spectacola și DC News pentru a vorbi cea de-a treia ecranizare a celui mai de succes roman polițist din România.

Anul acesta s-au împlinit 40 de ani de la lansarea romanului bestseller „Atac în bibliotecă”, semnat de celebratul autor român George Arion. 

Aventurile ziaristului Andrei Mladin, personajul principal din roman, urmează să fie ecranizate pentru a treia oară.
Roman publicat pentru prima oară în 1983 și ecranizat în două rânduri, Atac în bibliotecă este primul volum al seriei cu simpaticul personaj Andrei Mladin, ziaristul tobă de carte care devine detectiv fără voie. Înarmat cu umor și cultură, Andrei Mladin se străduiește să facă lumea din jurul lui puțin mai bună prin faptele și investigațiile sale. 

 

Despre George Arion

George Arion este cel mai celebrat și iubit autor român contemporan de romane polițiste. Pentru primul său roman polițist, „Atac în bibliotecă”, a fost numit drept „un Raymond Chandler român”.


George Arion este considerat cel mai bun autor de mystery & thriller din România. Este și poet, eseist, libretist, jurnalist, traducător, dramaturg și scenarist. A publicat volume de versuri, critică literară, jurnalistică. 


A semnat scenariul a două filme polițiste (Enigmele se explică în zori, 1989; Atac în bibliotecă, 1992) și al serialului TV Detectiv fără voie (2001). Este autorul al unui libret de operă și al mai multor piese polițiste. A recenzat, în diverse ziare, peste 1.000 de romane de suspans.

 

De-a lungul carierei, a participat ca invitat la festivaluri și saloane literare organizate în Franța, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Canada. A fost distins de trei ori cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România și a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București pentru romanul Maestrul fricii din 2017. Este cetățean de Onoare al orașului Tecuci și în 2013, Asociația Națională a Detectivilor din România i-a acordat titlul de Detectiv de onoare.

 

 

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 5 august, ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

 


Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201                    

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania                         

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/                      

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola                     

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en                        

Site: https://www.spectacola.ro/                        

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola          

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel