Inflamație nedetectată de analizele clasice. Dovada că alimentaţia, lipsa mişcării și stresul ne îmbolnăvesc. ”Nu au ştiut să mănânce o viaţă întreagă"

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Priscilla Du Preez
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Priscilla Du Preez

Dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție la Centrul Corposana, a explicat, pentru DC News,  cum putem evita bolile metabolice sau diabetul zaharat. Aceasta a vorbit şi despre problemele pe care le aduce stilul de viaţă modern. 

"Sindromul metabolic, diabetul de tip II, chiar şi obezitatea în sensul acumulării de grăsime viscerală la omul care suferă din cauza acestui raport nefavorabil între grăsimea viscerală şi celelalte componente. În ce măsură aceste modificări pot fi corelate şi cu vârsta, cu îmbătrânirea? Şi în ce măsură pot fi prevenite cumva? E posibil ca omul să îmbătrânească fără să apară astfel de modificări în organism?", a întrebat prof.acad.dr. Irinel Popescu. 

"Cu siguranţă omul poate să îmbătrânească fără aceste modificări. Dar trebuie un stil de viaţă mai disciplinat, ca să nu spun milităresc. Pentru că în ziua de azi avem o disponibilitate foarte mare de produse alimentare, majoritatea prelucrate industrial, cu aditivi de tot felul, de la conservanţi, coloranţi, şi multe altele. Toate acestea afectează organismul, în special prin cumularea lor. În momentul în care o persoană consumă zilnic măcar un produs care conţine aditivi de tot felul, în timp colonul suferă. Este foarte dezvoltată partea de studiu a colonului şi a microbiomului. Acest studiu a demonstrat clar o legătură între apariţia bolilor cronice, în special cele cardio-metabolice, cele de nutriţie, şi stilul de viaţă modern pe care îl avem. Alimentaţia, lipsa mişcării, stresul... 

Nu neapărat că e mai mult stres, dar am observat că oamenii nu mai ştiu să managerieze stresul. Pe vremuri, din ce povestesc părinţii şi bunicii, lucrurile erau mai simple, în sensul în care oamenii luau viaţa altfel, nu se stresau la fel pentru lucruri care astăzi reprezintă un mare stres. Oamenii nu mai văd soluţii, nu le mai gândesc", a explicat medicul Simona Carniciu la Academia de Sănătate. 

Boala care apare din cauza alimentaţiei. "Oamenii spun că nu au ştiut să mănânce o viaţă întreagă"

 


Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel