Încă 12 de lucruri CIUDATE pe care le poți face cu cojile de banane

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Louis Hansel
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Louis Hansel

Nu mai arunca cojile de banane la gunoi! Există atât de multe moduri diferite de a reutiliza cojile de banane pentru a vă face viața mai ușoară. Unele pot fi folosite zilnic!

Cojile de banane sunt folositoare la: 

1. Îndepărtarea acneei
Cu puterile sale anti-inflamatorii și de vindecare a țesuturilor, coaja de banană poate fi utilizată pentru a vă vindeca acneea rapid și natural. Tăiați o bucată mică din ea și frecați pielea afectată cu partea interioară de două ori pe zi. Acneea va dispărea fără nicio cicatrice după câteva zile. Dar nu uitați să selectați o banană cu coajă galbenă sau maro în loc de verde, deoarece doar cele coapte au puterea de a învinge acneea.

2. Lustruirea pantofilor din piele


Aveți dificultăți în a scăpa de mirosul chimic al pielii noi de la încălțăminte? Încercați să îi frecați cu o coajă de banană! Conține potasiu și o ceară ușoară care lasă pantofii din piele fără miros enervant, ceea ce ajută la diminuarea zgârieturilor și daunelor provocate de apă. Folosiți partea interioară a unei coji de banană apoi ștergeți pantoful cu o cârpă moale.

3. Albirea dinților


Utilizarea părții interioare a unei coji de banane pentru a vă freca dinții poate fi o metodă ieftină și eficientă pentru a vă dantura strălucitoare. Deoarece acidul salicilic și acidul citric din conținutul acesteia pot îndepărta petele de suprafață ale dinților fără a vă afecta smalțul dentar. 

4. Tratarea negilor


Nu numai că acneea poate fi vindecată de coji de banane, ci și negii! Coaja de banane este cel mai bun balsam natural pentru negi, deoarece partea interioară a acesteia este responsabilă pentru înmuierea lor. Aplicați-o pe veruci timp de 1-2 minute în fiecare zi. Câteva zile mai târziu, veți descoperi în mod surprinzător că negii fie vă cad, fie se micșorează.

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel