În Vinerea Mare se ține post negru. Mihaela Bilic: „Atenție! Putem rezista fără mâncare chiar 40 de zile”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV

Vinerea mare, conform rânduielilor bisericești, este marcată prin post negru. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat care sunt beneficiile și riscurile acestui tip de post.

”În funcție de puterea noastră și de voința de a ne abține de la mâncare ar fi bine să facem o pauză completă de la mâncare măcar o dată pe lună. Pentru că beneficiile pe care le are organismul din această oprire a alimentației sunt spectaculoase. 

75% din energia noastră vitală este cheltuită pentru digestie și metabolism și dacă vrem să ajutăm organismul și ficatul în special, e bine să îi dăm o pauză. Și cea mai bună pauză nu este să mâncăm alimente de origine vegetală, ci să nu mâncăm. Pentru că fără hidratare corectă organismul este pus într-un impas, nu poate elimina toxinele, însă mâncarea nu este obligatorie. Atenție! Putem rezista fără mâncare chiar 40 de zile. Adică durata postului este interesant calculată în funcție de capacitatea organismului de a rezista fără alimente.Fără apă, nu putem rezista mai mult de câteva zile.

Deci este o pauză binevenită și, în momentul în care organismului îi punem acest stop de la digestie și metabolism, culmea este că el procedează la fel de detox interior, astfel încât reconfigurează sinteza de enzime, de celule noi, este o curățenie care se întâmplă acolo. Mai ales celulele din intestin, ele aproape că se schimbă în fiecare zi și efectiv a le lăsa timp de 24 de ore, contribuie la o curățenie profundă”, a declarat Mihaela Bilic la Antena 3.

VEZI ȘI: Săptămâna patimilor - Vinerea Mare. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci în această zi

 

Mihaela Bilic, despre întoarcerea la simplitate și fuga de „ușor”

Recent, Mihaela Bilic a fost invitată în emisiunea Pastila de frumusețe, de la Spectacola și DC News, acolo unde a vorbit despre „foamea sufletului” și despre nevoia de a ne întoarce la simplitatea în care trăiau bunicii și străbunicii noștri. 

„Frumoasă denumire a emisiunii: Pastila de frumusețe. Ce bine ar fi să existe o astfel de pastilă?  Așa simplu, o pastilă pentru frumusețe. O pastilă în care să avem toți nutrienții. Și dintr-o dată chiar n-am mai știi ce să mai facem cu timpul din viața noastră”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola și DC News. 

 

 

„Ușor, ușor avansează tehnologia și poate chiar vom avea”, a punctat Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii.

„Mi-e frică, nu-mi doresc asta.  Nu-mi doresc așa ceva, pentru că, simplificând lucrurile din viața noastră, ne dăm seama ulterior că simplificarea nu e un lucru bun și că da, lucrurile simple sunt bune. Și asta înseamnă comportamentul ăla rudimentar și un pic înapoiat poate pe care îl aveam când nu exista atât de multă tehnologie, când nu aveam atât de multe oferte, nici alimentare, nici de alt tip. Și atunci știam să ne ocupăm timpul și cu săpatul în grădină și cu împletitul hăinuțelor. Eu țin minte, când eram în liceu, în ultimele clase din liceu, țin minte o seară înainte de Crăciun, când trăgeam la mașină de zor, pentru că pe vremea aia nu existau mall-uri și multe haine, pentru că venea Anul Nou și eu nu terminasem de surfilat inimioarele de pe bluza mea de Revelion. 

Lucrurile acestea, pe care le făceam înainte, cu toate simțurile, și care presupuneau implicarea noastră  într-o activitate, într-o într-o construcție, ori ne lipsesc fără ca noi să știm și  ne sărăcesc viața. Prea e totul gata făcut și ușor. „Ușor” nu ne face bine”, a mai explicat celebrul nutriționist. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel